Toplantı notları alan yapay zeka girişimi Supernormal, 10 milyon dolar yatırım aldı

Yatırım turuna Balderton liderlik ederken, Acequia Capital ve byFounders VC katılım gösterdi. Girişimin toplam yatırım miktarı bu yeni yatırım ile birlikte 12.9 milyon dolara ulaştı. 
Toplantı notları alan yapay zeka girişimi Supernormal, 10 milyon dolar yatırım aldı

Toplantı notları alan yapay zeka girişimi Supernormal, 10 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna Balderton liderlik ederken, Acequia Capital ve byFounders VC katılım gösterdi. Girişimin toplam yatırım miktarı bu yeni yatırım ile birlikte 12.9 milyon dolara ulaştı. 

Girişimin detayları

Fabian Perez ve Colin Treseler tarafından kurulan Supernormal, ikilinin uzun toplantılarda not tutma ihtiyacına çözüm olarak üretildi. OpenAI’ın GPT-3 modelinden güç alan platform, toplantı boyunca konuşmaların tamamını yazıya dökerken, toplantı notlarını "sunum", "potansiyel müşteri görüşmesi" ve "mülakat" gibi kategorilere ayırabiliyor. Ürünün Google Meet, Microsoft Teams, Zoom ve diğer konferans platformlarıyla entegrasyon kurduğunu da ekleyelim.  

Supernormal, müşteri amaç ve hedefleri gibi detayları ayırt ederek, toplantı notlarını otomatik eylemlere dönüştürebiliyor. Bu eylemlere takip e-postaları atma, planlama ve tanıtım yapmak da dahil. 

Aracın kendi kendine öğrenme yeteneği, kullanıcıların notları düzenlerken aynı zamanda notların kalitesini de artırmasını sağlıyor. Bununla beraber kullanıcıların, herhangi bir veriyi, veri gizliliği gerekçesiyle kolayca silebildiğini belirtmekte fayda var. 

Girişimin gelir modeli ve rakipleri

Supernormal'ın müşterileri arasında  Netflix, Airbnb ve Snapchat gibi tanınmış firmalarla beraber 250'den fazla şirket yer alıyor. Bu şirketler kapsamında Supernormal, 50 binden fazla kullanıcıya hizmet veriyor. Supernormal kullanıcılardan, toplantı başına 1 dolardan az bir ücret alıyor. 

Öte yadan OpenAI API'ını kullanmak oldukça maliyetli. 30 dakikalık bir toplantı, yazıya döküldüğünde 3 bin ve 6 bin kelime arası uzunluğa sahip oluyor. En kapsamlı GPT-3 planının mailyeti ise 750 kelime başına 0,02 dolar olarak öne çıkıyor. 

Supernormal'ın rakipleri atasında OtterHeadroomtl;dvXembly ve Fireflies.ai yer alıyor. Şirket, pazardaki çözümlerden çok daha uygun bir fiyatlandırma politikasına sahip olduğunu belirtiyor. 

Girişimin hedefleri 

Supernormal yeni yatırımı ürün Ar-Ge'si ve ekibi büyütmek için kullanacak. Şu an da 5 kişiden oluşan ekibin 2023 sonuna kadar 25 kişiye çıkartılması bekleniyor. Şirket, uçtan uca iş akışı çözümleri sunmayı hedefliyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.