Talent-tech girişimi UP School ilk yatırımını Arya Women Investment Platformu ve Boğaziçi Ventures'tan aldı

Bir YGA girişimi olan UP School, teknoloji alanında açtığı eğitim programları ile kadın yazılımcılar yetiştirirken bir yandan da doğru pozisyon ile doğru adayı eşleştiren platformu sayesinde şirketlerin yetenek arayışına çözüm oluyor.
Talent-tech girişimi UP School ilk yatırımını Arya Women Investment Platformu ve Boğaziçi Ventures'tan aldı

Arya Retreat 2021'da sunum yapan 5 girişim arasında yer alan yetenek teknolojisi girişimi UP School ilk yatırım turunu tamamladı. Arya Women Investment Platform liderliğinde gerçekleşen yatırım turunun finansal değeri açıklanmadı. Diğer katılımcılar arasında Boğaziçi Ventures, melek yatırımcılar Melih Ödemiş ve Erdal Durukan vardı.

Şirket aldığı yatırım ile veri analizi, makine öğrenmesi ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak geniş ölçekte, daha fazla bilgi ile geçmiş programların sonuçlarından öğrenen ve doğru aday eşleştirmesi yapan bir platform geliştirmeyi planlıyor.

Mina İlköz ve Melike Aydın tarafından kurulan UP School, kadınlara meslek eğitiminde fırsat eşitliği sağlamak için faaliyete geçti. Bir YGA girişimi olan UP School, teknoloji alanında açtığı eğitim programları ile kadın yazılımcılar yetiştirirken bir yandan da doğru pozisyon ile doğru adayı eşleştiren platformu sayesinde şirketlerin yetenek arayışına çözüm oluyor. Yani yerel eğitim programlarının aksine global ölçekte yoğun ve pratik odaklı mesleki yetkinlik kazanımı sunan programlar, mezunların işe girdikleri şirketlerde ilk günden itibaren değer yaratmasını amaçlıyor.

Bugüne kadar 10 binin üzerinde başvuru alan UP School programlarının tamamlanma oranı yüzde 90’ın üzerinde. Topluluk odaklı öğrenme ve birebir mentorluk desteği ile sadece teknoloji değil özgüven eğitimleri de sunan programlar sayesinde kadınlar etkili iletişim, duygusal dayanıklılık, zaman ve enerji yönetimi, güven ikliminde grup çalışması, eleştirel düşünce ve yaratıcı problem çözme alanlarında da kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

Bu program modeli sayesinde dünyadaki diğer örneklerden ayrışıyor. Öğrenciler aynı zamanda Silikon Vadisi, İngiltere, Almanya ve Hollanda merkezli teknoloji şirketlerinde çalışan mentorlarla deneme mülakatları ile iş görüşmelerine hazırlanıyorlar. UP School mezunlarının %70’inden fazlası eğitim aldıkları alanda teknoloji kariyerlerine başlıyor. Bugüne kadar teknoloji, e-ticaret, bankacılık, fin-tech, otomotiv ve perakende sektörlerinde pek çok şirketi aradığı yeteneklerle buluşturan UP School, Google Developers ve Solana Foundation işbirlikleri ile Derin Öğrenme ve Web3 alanlarında da eğitim veriyor.

Bugüne kadar veri bilimi, veri analizi, makine öğrenmesi, robotik süreç otomasyonu, mobil ve web yazılım geliştirme, blok zincir yazılım geliştirme alanlarında yetenek geliştirdi. Bundan sonraki süreçte de hem Türkiye’de hem de Avrupa’da teknoloji sektöründeki yetenek açığını yakından takip edip tam olarak ihtiyaç duyulan alanda yetenek geliştirmeye devam edecek

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.