LC Waikiki'nin yapay zeka destekli dijital stil danışmanı Elsiva'ya ilk haftasında 325 bin kombin önerisi soruldu

LC Waikiki'nin yapay zeka destekli dijital stil danışmanı Elsiva, ilk haftasında 120 bin kişi ile buluştu. Elsiva'ya aynı zamanda 325 bin kere kombin önerisi soruldu.
LC Waikiki'nin yapay zeka destekli dijital stil danışmanı Elsiva'ya ilk haftasında 325 bin kombin önerisi soruldu

Türkiye'nin önde gelen perakende markalarından LC Waikiki, geçtiğimiz hafta yapay zeka algoritması ile müşterilerine kişiselleştirilmiş kombin ve ürün önerileri sunan dijital stil danışmanı Elsiva'yı tanıtmıştı. Bugün, LC Waikiki E-ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş tarafından paylaşılan LinkedIn gönderisine göre Elsiva, ilk haftasında 120 bin kişi ile buluştu. Elsiva'ya aynı zamanda 325 bin kombin önerisi soruldu. Yiş, Elsiva'ya yeni özellikler eklendiğini; "vücut tipi"nin de sorular arasında yer alacağını belirtti.

Elsiva, kullanıcıların kişiselleştirilmiş ürün ve kombinlere ulaşmasını sağlayan, öğrenen ve sürekli gelişen bir yapay zeka algoritmasına sahip. Bu algoritma, görsel tarama teknolojisiyle LC Waikiki kombinleri ve sosyal medyadaki trend kombinlerden oluşan ve sürekli genişleyen bir veri havuzundan besleniyor.

Elsiva bir moda danışmanı gibi sorduğu sorularla kişiye özel kombin ve ürünler getirirken, kullanıcıların sevdikleri için de özel ve kişiselleştirilmiş öneriler bulmasını sağlayabiliyor. Elsiva kişinin tarzına en uygun, yeni gelen, indirime giren ürünleri aramasına gerek kalmadan kullanıcıya ulaştırmayı hedefliyor.

Elsiva'yı deneyimlemek isteyenler buraya göz atabilirler. Elsiva'dan tavsiye istemek için öncelikle bazı sorulara cevap vermeniz gerekiyor. Size cinsiyet, yaş, tercih ettiğiniz stiller, sevdiğiniz renkler ve burcunuz soruluyor, bunların akabinde benzer birkaç stil oluşturuluyor ve son olarak bu stillerden bazılarını seçmeniz isteniyor. Daha sonra tarzınıza uygun kombin ve ürünler karşınıza çıkıyor. Son olarak da buradan istediğiniz ürün veya ürünlere satın alabiliyorsunuz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.