Android alışveriş uygulamalarının üçte ikisi, kullanıcı bilgilerini reklam ağlarıyla paylaşıyor

Reklam kitaplıklarından yararlanmakta olan alışveriş uygulamaları, ortalama 1,8 reklam kitaplığı kullanıyor. Bu anlamda kullanıcılar, 1 yerine ortalama 3 şirkete izin vermiş oluyor. 
Android alışveriş uygulamalarının üçte ikisi, kullanıcı bilgilerini reklam ağlarıyla paylaşıyor

Uygulamaların yüzde 55'inin, kullanıcı verilerini üçüncü taraflarla paylaştığını kabul ettiğini daha önceki Insights makalemizde sizlere aktarmıştık. Uygulamaların verileri hangi üçüncü taraflarla paylaştığına daha yakından bakmak istediğimizde, Android alışveriş uygulamalarının üçte ikisinin, kullanıcı bilgilerini reklam ağlarıyla paylaştığını görmekteyiz. 

Reklam kitaplıkları ve uygulama ilişkisi

Bu noktada bu bilgilerin, reklam ağlarıyla paylaşımının neden kullanıcı açısından sorun yarattığını belirtmekte fayda var. Reklam ağları tarafından sağlanan bu reklam kütüphaneleri, uygulama geliştiricilerinin gelir elde etmesinin öne çıkan yollarından biri.  Reklam kitaplıklarını kullanan uygulamalarla ilgili temel sorun ise ana uygulamayla aynı bilgilere ve işlevlere erişim sağlayarak onlarla izinleri paylaşmaları.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.