Akıllı termostat geliştiren Tado, 46,9 milyon dolar yatırım aldı

Tado tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 46,9 milyon dolar yatırım aldı. Tado 46,9 milyon dolar yatırım turu, Trill Impact Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Akıllı termostat geliştiren Tado, 46,9 milyon dolar yatırım aldı

Akıllı iklimlendirme odağında çözümler üreten bir girişim olarak hizmet veren Tado'nun Amazon'dan 50 milyon dolar yatırım aldığını 2018 yılının Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Tado, yeni bir yatırım daha aldı.

Tado tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 46,9 milyon dolar yatırım aldı. Tado 46,9 milyon dolar yatırım turu, Trill Impact Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Trill Impact Ventures haricinde ise Bayern Kapital, Kiko Ventures, ve Swisscanto (Zürcher Kantonalbank) da katıldı.

Alınan 46,9 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Tado'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 200 milyon doları aştı. 2011 yılında Christian Deilmann, Johannes Schwarz, Leopold von Bismarck ve Valentin Sawadski tarafından Almanya'da kurulan Tado, akıllı termostatlar geliştiriyor.

200 kişilik bir ekibe sahip olan Tado tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, bugüne kadar toplamda 3 milyonu aşkın akıllı termostat sattı. Akıllı termostatların yanı sıra ev ısıtma ve soğutma sistemlerinin yönetilebilmesi adına bir platform da geliştiren Tado, geçtiğimiz yılın Ocak ayında SPAC yöntemi ile 514 milyon dolar değerlemeyle halka arz gerçekleştirmek istediğini duyurmuştu.

Tado geçtiğimiz yıl halka arz için GFJ ESG isimli SPAC firması ile çalışmalarına da başlamıştı. Tado'nun halka arz çalışmaları, GFJ ESG'nin Eylül ayında anlaşmadan ayrılması ile birlikte durduruldu. Halka arz çalışmalarına ara veren Tado, yoluna yeni bir yatırım alarak devam etmiş oldu. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tado kurucu ortağı ve CPO'su Christian Deilmann, 2023 yılında karlı bir şirket olmayı hedeflediklerini aktardı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.