Akıllı iklimlendirme girişimi Tado, Amazon'dan 50 milyon dolar yatırım aldı

Avrupalı Nest rakibi Tado, Amazon'un Alexa Fonu, European Investment Bank, Total Energy Ventures, Energy Innovation Capital, Inven Capital ve E.On'dan 50 milyon dolarlık yatırım aldı. 
Akıllı iklimlendirme girişimi Tado, Amazon'dan 50 milyon dolar yatırım aldı

Avrupalı Nest rakibi Tado, Amazon'un Alexa Fonu, European Investment Bank, Total Energy Ventures, Energy Innovation Capital, Inven Capital ve E.On'dan 50 milyon dolar yatırım aldı.

2011 yılında Almanya'nın Münih kentinde kurulan Tado, kullanıcılarına iki temel ürün sunuyor. Akıllı termostat ve akıllı klima kontrolüyle kullanıcı, mevcut ısıtma ve klima sistemlerini ister akıllı, isterse bağlı hale getirebiliyor. Tado şimdiye kadar, 2015 yılında 17 milyon dolar ve 2016'da 23 milyon dolarlık iki büyük tur olmak üzere toplamda 59 milyon dolarlık bir fon toplamıştı. Yeni aldığı yatırım ile şirket, servis ve yazılım gibi servisleri içerecek olan hizmet tekliflerini genişletmeyi planladığını paylaştı. Fakat şirketin, bu yatırımın doğrudan bir sonucu olarak, yeni donanım dikeyleri geliştirmek için herhangi bir planı bulunmuyor. Kısacası Tado, elindeki ürünleri daha işlevsel hale getirmeyi planlıyor.

Tado CEO'su Toon Bouten, yakında her binanın akıllıca ısıtılıp soğutulacağına ikna olduklarını, şimdi ise sermaye biriktirmek ve bu hızlı büyüyen pazarda bir numara olarak konumlanmak doğru zaman olduğunu söyledi.

Tado'nun ABD'de daha önce perakende ortaklıkları olmasına rağmen, şirket geçen yıl stratejisini kendi iç pazarına odaklanmak için değiştirdi. Şirket, müşterileri dünya çapında desteklemeye devam ederken, Tado ürünlerini resmi olarak sadece Avrupa'da satın alabiliyorsunuz.

Bu yatırım ise Amazon'un akıllı ev aletlerine yaptığı ilk yatırım değil. Amazon daha önce akıllı termostat üreticisi Ecobee'ye yatırım yaparken, akıllı kapı zili üreticisi Ring'i de 1 milyar dolara satın almıştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.