Tesla, Nevada'daki mevcut fabrikasını genişletmek için 3,6 milyar dolar yatırım yapıyor

Elektrikli araç üreticisi Tesla, Nevada'daki fabrikası için 3,6 milyar dolar harcayacağını açıkladı. Eyalette iki yeni üretim tesisi kuracak olan Tesla, bu tesislerde çalışmak üzere 3 bin kişiyi işe alacak.
Tesla, Nevada'daki mevcut fabrikasını genişletmek için 3,6 milyar dolar yatırım yapıyor

Elektrikli araç üreticisi Tesla, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Nevada'daki fabrikası için 3,6 milyar dolar harcayacağını açıkladı. Aynı zamanda eyalette iki yeni üretim tesisi kuracak olan Tesla, bu tesislerde çalışmak üzere 3 bin kişiyi işe alacağı bilgisini de paylaştı. 

Tesla yaptığı açıklamada, toplam 4 milyon sqft (yaklaşık 372 bin metrekare) bir alanı kaplayan yeni tesislerinin, şirketin yılda 2 milyon hafif hizmet aracı için pil hücresi üretme kapasitesine sahip olmayı beklediği 100 GWh pil hücresi fabrikasını ve Tesla Semi elektrikli kamyonunu üreteceği yüksek hacimli bir fabrikayı içereceğini belirtti.

Tesla, Nevada’daki ilk pil fabrikasının inşaatına 2014 yılında başlamıştı. Bugün bu fabrikayı ana hücre tedarikçisi, ortak kiracısı ve fabrikanın ortak yatırımcısı Panasonic ile birlikte işletiyor. Tesla'nın Model 3 elektrik motorları ve pil paketlerinin yanı sıra enerji depolama ürünleri Powerwall ve Powerpack'e ev sahipliği yapan mevcut fabrika da genişletilmiş olacak. 

Tesla'nın Nevada'daki son yatırımı, 2014'te Sparks'taki fabrikasına yaptığı 3,5 milyar dolarlık yatırımın bir yansıması. O zamandan beri şirket, Nevada'da toplam 6,2 milyar dolar yatırım yaptı ve 3,6 milyon adet üretim yapan 5,4 milyon metrekarelik bir tesis inşa etti.

Tesla, Semi’yi üretme planlarını ilk olarak 2017'de duyurdu ve 2019'da hedeflenen üretim başlangıcını 2022'ye kadar erteledi. Tesla, yeni fabrikaların temellerini ne zaman atmayı planladığını dair herhangi bir bilgi paylaşmadı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.