Drone teknolojilerine odaklanan Terra Drone, 14 milyon dolar yatırım aldı

Terra Drone'un 14 milyon dolarlık yatırımı, dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan Aramco'nun yatırım kolu olan Wa’ed Ventures'tan geldi. 
Drone teknolojilerine odaklanan Terra Drone, 14 milyon dolar yatırım aldı

Drone teknolojilerine odaklanan Japonya merkezli bir girişim olarak hizmet veren Terra Drone, yatırım aldığını duyurdu. Terra Drone tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, C serisi yatırım turunda 14 milyon dolar yatırım aldı. Terra Drone'un 14 milyon dolarlık yatırımı, dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan Aramco'nun yatırım kolu olan Wa’ed Ventures'tan geldi. 

Terra Drone, en son geçtiğimiz yılın Mart ayında 200 milyon dolar değerleme üzerinden 70 milyon dolar yatırım almıştı. Alınan 14 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Terra Drone'un bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 97 milyon dolara ulaşmış oldu.

Terra Drone'un yatırımcıları arasında ise Aramco'nun yanı sıra SBI Investment, Milt, Join, Venture Labo Investment, Mitsui & Co, Seika, Kyushu Electric Power ve Tokyu Land gibi firmalar da yer alıyor. 2016 yılında Toru Tokushige tarafından Tokyo'da kurulan Terra Drone, adından da anlaşılabileceği üzere drone teknolojilerine odaklanıyor.

Drone odağında hem donanım hem de yazılımlar geliştiren Terra Drone'un geliştirdiği yazılımlar arasında otonom hava trafiği için bir çözüm de yer alıyor. Terra Drone çözümlerinin şu an için Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da 10 ülkede aktif olarak kullanıldığını da paylaşalım.

Terra Drone tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, alınan yatırım ile birlikte tamamen kendilerine ait olan yeni bir yan kuruluş olarak hizmet vermesi beklenen Terra Drone Arabia'yı kuracak. Terra Drone, Suudi Arabistan ve Orta Doğu özelindeki çalışmalarını Terra Drone Arabia markası altında sürdürecek.

Terra Drone Arabia, Suudi Arabistan'ın "Vision 2030" planı için çeşitli çalışmalar yapacak. Temelinde bir reform planı olan Vision 2030, ülkenin hidrokarbonlara olan bağımlılığını azaltarak Suudi Arabistan'daki ekonomik dönüşümü teşvik etmeyi amaçlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.