Oyun teknolojilerine odaklanan Ratic, 5,27 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Yerli oyun teknolojileri girişimi Ratic, yatırım aldığını duyurdu. Ratic tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 5,27 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Oyun teknolojilerine odaklanan Ratic, 5,27 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Girişim ekosistemimizin en önemli alanlarından biri haline gelen oyun odaklı girişimler, yatırımlar almaya devam ediyor. Yerli bir oyun teknolojileri girişimi olarak karşımıza çıkan Ratic, yatırım aldığını duyurdu. Ratic tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, 5,27 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

5,27 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşen Ratic yatırımına Arisan İnce önderliğinde İnce ailesi, OXO Finans ve Alpcan Erdoğan katıldı. Ratic'e tam olarak ne kadar yatırım yapıldığı ise paylaşılmadı. Ratic tarafından aktarılan bilgilere göre alınan yatırım, teknik ekibin genişletilmesinin yanı sıra Ratic Launcher ve Ratic Kit isimli ürünlerin geliştirilme süreçlerine devam edebilmesi için kullanılacak.

2022 yılının Nisan ayında Ali Dursun, Zeynep Dursun, Ersel R. Ekmen, Çetin Kaya Koç, Yasir Güney, ve Harun Dursun tarafından İstanbul'da kurulan Ratic, hem oyuncular için bir süper uygulama hem de yeni oyun modellerinin uygulanmasını kolaylaştırmak için bir geliştirici kiti üzerinde çalışıyor.

Ratic Launcher'ın beta versiyonunun bu hafta itibarıyla yayınlanacağını da paylaşalım. Alınan yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan Ratic CEO'su Ali Dursun, böylesine açık fikirli yatırımcıların desteğini almış olmaktan heyecan duyduklarını aktardı.

Bu finansmanın oyun endüstrisi için benzersiz vizyonlarını hayata geçirmelerini sağlayacağını belirten Dursun, yatırımın gerçekleşmesini mümküm kılan; ekip, danışmanlar, çözüm ortakları ve yatırımcıların desteği için minnettar olduklarını da sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.