Kişilik değerlendirme sistemleri platformu PlusDISC, 9 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

PlusDISC tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, İdenfit kurucusu Nazım Onur Bayındır'dan yatırım aldı.
Kişilik değerlendirme sistemleri platformu PlusDISC, 9 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Yeni nesil kişilik değerlendirme sistemleri platformu olarak hizmet veren PlusDISC, yatırım aldığını duyurdu. PlusDISC tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, İdenfit kurucusu Nazım Onur Bayındır'dan yatırım aldı. Edindiğimiz bilgilere göre PlusDISC yatırımı 9 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleşti.

Yatırım ile birlikte PlusDISC'in yüzde 50 hissesi de Nazım Onur Bayındır'a geçti. İdenfit geri bildirimleri ile yeniden yapılanma sürecine giren PlusDisc, yatırımın ardından birçok alanda test üretmek üzere faaliyetlerini genişletme kararı da aldı.

İlk olarak Harvard Üniversitesi’nden Dr. William Moulton Marston tarafından hazırlanan DISC Kişilik Envanteri’nin Türkiye’deki geliştirme süreci, Psikolog Selim Asil ve Doç. Dr. Ümit Deniz İlhan’ın çalışmaları ışığında PlusDISC tarafından yürütülüyor.

Sakarya Teknopark içinde kurulan PlusDISC, işe alımlarda veya mevcut çalışanların terfi ve rotasyon süreçlerinde kişilik analizi yapılabilmesine olanak sağlıyor. İnsan davranışında öne çıkan karakteristik, yetkinlik ve kişilik özelliklerini 4 faktör çerçevesinde analiz etme felsefesi ile geliştirilen ve 24 sorudan oluşan PlusDISC, karakter analizi yaparak bireylerin davranış biçimleri hakkında fikir sahibi olunabilmesine odaklanıyor.

Sunmuş olduğu sistem sayesinde işletmeye özel istatistik çalışmaları yaparak en ideal takımların oluşturulmasını ve işletmenin işe alımlarında en uygun aday profillerinin belirlenebilmesini sağlayan PlusDISC, bireysel analizin yanı sıra kurumsal, sporcu ve mavi yaka analizi de yapabiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.