Mobil reklamverenlerin yüzde 63'ü, kısa biçimli videoyu 2023 için en önemli trend olarak görüyor

Sosyal reklamcılık ve kısa biçimli video, 2023'te diğer tüm kanallardan daha fazla ön planda olacak.
Mobil reklamverenlerin yüzde 63'ü, kısa biçimli videoyu 2023 için en önemli trend olarak görüyor

Gelişen teknoloji, hayatın her alanında kendini fazlasıyla hissettiriyor. Dijital dönüşümle birlikte iş yapış şekillerimizden, alışveriş alışkanlıklarımıza kadar birçok alanda değişimler yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Neredeyse her sektörde az ya da çok bu dönüşümün izleri fark ediliyor. Şirketler buna ayak uydurmak için yeni birimler oluştururken, halihazırda var olan departmanlar da yeni yeni yöntemler deniyorlar. Durum böyle olunca satın alımdan, pazarlamaya, insan kaynaklarından muhasebeye bir şirketin akla gelecek her departmanında en yeni teknoloji trendleri ön plana çıkıyor.

Özellikle pazarlama departmanı bu değişimden fazlasıyla etkilendi. Dijital pazarlamanın önemi son dönemde hiç olmadığı kadar artarken bir de işin içine sosyal medya platformları girdi. Üstelik bu sosyal medya platformlarının her birinin farklı hizmetler sunması, şirketlerin daha önce hiç el atmadıkları bazı kategorilerde içerik ve reklam üretmelerini gerektirdi. TikTok, bu platformlara verilebilecek en iyi örneklerden biri. Vine ile başlayan ve TikTok ile devam eden "kısa video" akımı, artık reklamverenler için bulunmayacak bir nimet desek yeridir. Zaten yapılan araştırmalar da bu akımın son dönemde pazarlama alanında en önemli trendlerden biri olduğunu ortaya koyuyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.