Yapay zeka ve kitle kaynaklı veri platformu Co-one, 4,2 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Co-one tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Maxis Yenilikçi Fon liderliğinde 4,2 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı.
Yapay zeka ve kitle kaynaklı veri platformu Co-one, 4,2 milyon euro değerleme üzerinden yatırım aldı

Yapay zeka ve kitle kaynaklı veri platformu olarak karşımıza çıkan Co-one'ı ilk olarak geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. 2021 yılında A. Arman Kayhan ve Mert Menekşe tarafından kurulan Co-one, yatırım aldığını duyurdu.

Co-one tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Maxis Yenilikçi Fon liderliğinde 4,2 milyon euro değerleme üzerinden 640 bin euro yatırım aldı. Yatırım turuna, Maxis Yenilikçi Fon haricinde ise TechOne Venture Capital, Lima Ventures, Domino Ventures, Leap Investment, Chooch AI CEO’su Emrah Gültekin ve Yatırım Bankacısı Siret Ünsal katıldı.

Yapay zeka firmalarının ihtiyaç duyduğu etiketlenmiş veri servisini sağlayan Co-one; görsel, video ve metin verilerinin hızlı, doğru ve güvenilir bir şekilde açıklanmasına odaklanıyor. Kovan App ile 3 bin 500’den fazla kullanıcıya veri etiketlerken gelir elde etme imkanı da sunan girişim, sahip olduğu Annotation Management Dashboard ile firmaların veri etiketleme süreçlerini yönetmelerini de sağlıyor.

Co-one'ın 2021 yılında TRAngels liderliğinde 1,35 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldığını da hatırlatalım. Avrupa pazarında ilk müşterilerini kazanan ve bunu genişletmeyi isteyen Co-one, halihazırda 35'ten fazla firmaya hizmet veriyor.

2021 yılından bu yana aylık veri etiketleme hacmini 20 kat artıran Co-one, 2022 yılı içinde 9 kat büyüme de gösterdi. Aldığı tohum yatırım ile birlikte büyüme stratejilerini hayata geçirerek ürünlerini geliştirmeyi ve ekibini büyütmeyi planlayan Co-one, Avrupa yapay zeka pazarında önemli bir rol sahibi olmayı da hedefliyor.

Son olarak Co-one'ın Workup Girişimcilik Programı'nın 9'uncu döneminde yer alan 11 girişim ve Türk Telekom PİLOT'un 9. döneminden mezun olan 18 girişim arasında bulunduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.