Workup Girişimcilik Programı'nın 9'uncu döneminde yer alan 11 girişim

Yeni dönemde fintek çözümlerinin yanı sıra, mobil video uygulamasından yapay zeka platformuna yeni doğan bebek bakımından karavan kiralamaya kadar değişik alanlarda faaliyet gösteren girişimler dikkat çekiyor.
Workup Girişimcilik Programı'nın 9'uncu döneminde yer alan 11 girişim

Workup Girişimcilik Programı’nın  8. dönemine katılan 8 girişimin belli olduğunu geçtiğimiz Mart ayında aktarmıştık. Bugün ise Türkiye İş Bankası'nın ana sponsoru olduğu program, 11 yeni girişimle 9'uncu dönemini başlattı. Yeni dönemdeki programa farklı fintek çözümlerinin yanı sıra, mobil video uygulamasından yapay zeka platformuna yeni doğan bebek bakımından karavan kiralamaya kadar değişik alanlarda faaliyet gösteren girişimler dikkat çekiyor.

Teknolojik iş fikri olan girişimcileri ve erken aşama girişimleri ihtiyaç duydukları alanda destekleyerek işlerini büyütmelerine ve ölçeklenmelerine yardımcı olan girişimcilik programı bugüne kadar 107 girişimin kabul edildiği, 81 mezunu bulunuyor. Pandemi nedeniyle uçtan uca online olarak sürdürülen programın 8. dönemi, Ekim ayında yapılan Demo Day etkinliği ile tamamlanmıştı. Yeni dönemde hibrit bir çalışma düzeni ile sürecek programda girişimler, mentorlar ve program ekibi dönem dönem fiziksel etkinliklerle de bir araya gelecekler. 

Program, 6 ay sürüyor

İş Bankası’nın ana desteği ile 2017 yılında Kolektif House bünyesinde başlatılan program, girişimcilik ekosisteminin önemli isimlerinden Ömer Erkmen’in lider mentorluğunda yürütülüyor. 6 ay süren Program, girişim fikrini doğrulayan ve müşterisine ulaşma noktasına gelen girişimlerin hızlanmalarına yardımcı oluyor. Workup.ist internet sitesi üzerinden başvuruların yıl boyunca açık olduğu programa dahil olacak girişimler, Pitching organizasyonunda yaptıkları sunumların ardından Workup takımı ve mentorlarının değerlendirmeleri ile belirleniyor.

Programa kabul edilmelerinin ardından check-up sürecinde girişimlerin güncel durumları ve desteğe ihtiyaç duydukları noktalar birebir görüşmeler ile tespit ediliyor. Uygun eşleştirmeler ve yönlendirmeler yapılarak girişimlere ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilmiş bir program sunuluyor. Programda kendi alanlarında uzman kişilerden mentorluk, girişimlerin ihtiyaç duyacağı alanlarda eğitim, ücretsiz bulut ve sunucu kullanım hakkı gibi destek paketleri, pazarlama, büyüme, iş geliştirme ve yazılım alanlarında iş gücü desteği sunuluyor. Girişimlere ayrıca,  İş Bankası Grubu başta olmak üzere iş birliği ve yatırım imkanlarına erişim fırsatları, yurt içi ve yurt dışı fiziki ve online etkinliklere katılım hakkı,  basılı ve dijital mecralarda kendilerini tanıtma olanağı da sağlanıyor. Workup Programı 9. dönemine seçilen 11 girişim ise şöyle sıralanıyor:

Co-one: Yapay Zeka takımlarına doğru veri açıklamasını yüksek hızda sağlayan kitle kaynaklı ve yapay zeka tabanlı veri platformu. 

Cineshort: Yerli ve yabancı kısa filmlerin online veya mobil cihazlara indirilerek izlenmesini sağlayan mobil video uygulaması. 

Cubtale: Yeni doğan bebek bakım takibini kolaylaştırmak amacıyla kurulmuş bir bakım yönetim platformu.

Fintegre: Perakende sektörlerinde tüketici, finansman, sigorta, elektronik cihaz geri alım hizmeti, operasyonel cihaz kiralama ve kapalı devre pazaryeri odaklı çözümler sunan finansal teknoloji girişimi. 

Karavan360:  Karavan kiralamak isteyen kişiler ile karavan sahiplerini bir araya getirerek uçtan uca güvenilir ve hızlı karavan kiralama deneyimi sunan bir pazaryeri platformu. 

Lugath: Endüstriyel ve teknik dokümanların dijital ortamda, talep edilen dile etkin ve doğru şekilde çevirisini sağlayan Saas çeviri platformu. 

Norma: Serbest meslek sahipleri, şahıs şirketleri ve mikro işletmelere bankacılık finans ve muhasebe alanlarında farklı çözümler sunan finansal teknoloji girişimi. 

Oculera: Sanal gerçeklik teknolojisi ile göz sağlığı test ve tedavi uygulamaları geliştiren  dijital sağlık girişimi. 

Paratic: Ticari işletmeler için hesap entegrasyonu ve tek ekrandan bankacılık hizmetlerini yönetme imkanı sunan açık bankacılık odaklı finansal teknoloji girişimi. 

Producter: Dijital ürün şirketlerinin kullanıcı geri bildirimi toplama, görevleri yönetme, yol haritasını izleme ve güncellemeleri paylaşması için geliştirilmiş bir ürün yönetimi platformu. 

Wiser: Medya algoritmalarından bağımsız olarak fikrine güvenilen veya tanınmış kişilerin dinledikleri podcastleri, okudukları makaleleri, izledikleri videoları keşfedip çevrim içi paylaşım yapılabilen bir keşif ve içerik derleme platformu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.