Online PR servisi B2Press'in geliri, 2022'de yüzde 163 artarak 1 milyon euroyu aştı

B2Press, 2022 yılında 450’den fazla markaya hizmet vererek iş hacmini yüzde 104, cirosunu ise yüzde 163 artırdı. Bu sayede şirketin gelirleri 1 milyon euroyu aştı.
Online PR servisi B2Press'in geliri, 2022'de yüzde 163 artarak 1 milyon euroyu aştı

2016’dan bu yana markalara "kullandığın kadar öde" modeliyle PR hizmeti sunan Online PR servisi B2Press, 2022 performansını açıkladı. B2Press, 2022 yılında 450’den fazla markaya hizmet vererek iş hacmini yüzde 104, cirosunu ise yüzde 163 artırdı. Bu sayede şirketin gelirleri 1 milyon euroyu aştı. Şirketin iş hacmindeki artışın en önemli nedeni, yüzde 280’lik yükselişle yurt dışındaki basın bülteni dağıtımları olurken, yurt dışı gelirlerin toplam cirodaki payı da yarıya yaklaştı. 

1,1 milyon euro ciroya ulaştı

Türkiye’den gelen talepler kapsamında 738 bin euro, Türkiye dışından alınan talepler doğrultusunda ise 363 bin euro gelir elde eden B2Press, Avrupa’da Hollanda, Türkiye ve Yunanistan ofisleriyle yürüttüğü faaliyetleri ekseninde toplam 1,1 milyon euroluk net ciroya ulaştı.

Dünya genelindeki basın bülteni dağıtımını bir önceki yıla kıyasla yüzde 62 artırdı

B2Press’ten edinilen bilgilere göre şirket, dünya genelindeki basın bülteni dağıtımlarını bir önceki yıla kıyasla yüzde 62 artırarak 1911’e çıkardı. Dağıtılan bültenler sonucunda toplam 146 bin 368 yansıma elde edilirken, her basın bülteni ortalama 103 basın yansımasına dönüştü. Online PR servisi, 2022’de farklı mecralarda yayımlanmasını sağladığı özel haber ve röportaj çalışmalarını ise yüzde 375 artırarak 874’e ulaştırdı.

Globalde 25 dilde basın bülteni 

B2Press 2022’de Türkiye’de 1421 basın bülteni ve 823 özel haber/röportaj çalışmasına imza attı. Yurt dışında ise 55 farklı haber ajansı ve medya veri tabanı iş birliğiyle 490 basın bülteni gönderimi ve 51 özel haber/röportaj çalışması gerçekleştirdi. Globalde 25 dilde basın bülteni dağıtan B2Press, basın bültenlerini en çok Dubai/BAE, Avrupa geneli ve ABD pazarlarında servis etti. Markalar ise 2022’de en çok ekim, kasım ve aralık aylarında basın bülteni dağıtımı gerçekleştirdi.

B2Press, basın bülteni ve özel haberlerin yanı sıra, Türkiye’deki markalar için hazırladıkları TV programı, lansman etkinlikleri, dijital medya projeleriyle gelirlerini çeşitlendirdi. 2022’de İspanya, Hollanda, Polonya, Irak, Malezya, Endonezya gibi pazarlar için basın bülteni dağıtımı talepleri alan şirket yeni ürün ve hizmetleriyle yurt dışında da büyümeye devam etti.

Dijital içerikleri "B2Press Plus" servis modeli ile sunuyor

B2Press, mevcut müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda, dijital içerikleri de servis modeliyle sunmaya başladı. B2Press Plus adı verilen hizmet kapsamında, markaların söylem dünyasını zenginleştirmeyi hedefleyen şirket, önde gelen siber güvenlik, kurumsal yazılım sağlayıcıları ve holdingleri için teknik doküman (white paper), web sitesi içeriği, rakip, gündem ve trend analizleri başta olmak üzere özel içerikler üretmeye başladı.

B2Press Yönetici Ortağı Ediz Tokabaş, B2Press’in 2023 hedeflerini şöyle açıkladı: “2022, beklentilerimizin birkaç adım ötesinde bir yıl oldu. Artan iş hacmini verimli yönetmek adına yeni stratejiler geliştirdik. Medya satın alımına dair önemsenecek miktarda yatırım yapmadığımız halde, 2022 pazarda tutunduğumuz, marka bilinirliğimizi önemli düzeyde artırdığımız ve bunu ticarileştirebildiğimiz bir yıl oldu. 2023 hedeflerimiz çok daha büyük; içerik yönetim sistemi gibi hedeflediğimiz projeleri öncelikle canlıya almayı planlıyoruz. Türkiye’de olduğu gibi Avrupa’nın da önemli yayın gruplarıyla anlaşmalar yapmak için görüşmelerimiz devam ediyor. Dijital içerik servisimiz B2Press Plus ile gelirlerimizi çeşitlendirerek hedef pazarlarımızdaki olası oynaklıklardan en az düzeyde etkilenmeyi hedefliyoruz.” dedi.

B2Press’in 2022’de hizmet verdiği müşteriler arasında SAP Türkiye, Zer, Philips, VitrA, RE/MAX, Roksit, CoinW, Express VPN, SPARK, The Stevie Awards, True Global Ventures gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren 450’den fazla şirket yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.