iPad Pro'nun yeni tasarımı, 2024 yılında karşımıza çıkabilir

Apple, 2024 yılında iPad Pro modelleri için hem tasarım hem de ekran teknolojileri anlamında önemli değişiklikler yapabilir.
iPad Pro'nun yeni tasarımı, 2024 yılında karşımıza çıkabilir

Apple'ın M2 çipli yeni iPad Pro ve yeni iPad modellerini tanıttığını geçtiğimiz Ekim ayında sizlere aktarmıştık. Uzun zamandır tasarım anlamında büyük bir değişiklik yaşamayan iPad Pro modelleri, yeni tasarımına geçiş yaptığı 2018 yılından beri benzer bir tasarım ile bizleri karşılıyor.

Apple ile ilgili yaptığı doğru tahminler ile tanınan Bloomberg'ten Mark Gurman tarafından aktarılan bilgilere göre 2024 yılı iPad Pro modelleri için önemli bir yıl olabilir. 2023 yılında iPad, iPad mini, iPad Air ve iPad Pro modelleri için büyük güncellemeler beklemediğini aktaran Gurman, 2024 yılında ise özellikle iPad Pro modelleri için bu durumun değişebileceğini belirtti.

Gurman tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, 2024 yılında iPad Pro modelleri için hem tasarım hem de ekran teknolojileri anlamında önemli değişiklikler yapacak. Gurman'a göre 2024 yılının bahar aylarında tanıtılacak olan iPad Pro modeli için önemli bir tasarım değişikliği planlayan Apple, ekran tarafında ise OLED teknolojisini kullanacak.

Hatırlatmak gerekirse iPad Pro modelinin 11 inç ekran boyutuna sahip versiyonunda LED, 12,9 inçlik ekran boyutuna sahip olan versiyonunda ise mini-LED ekran teknolojisi kullanılıyor. Daha önce iPad ailesinde OLED ekran kullanmayan Apple, 2024 yılında tanıtacağı yeni iPad Pro modelleri ile birlikte OLED ekran teknolojisine de geçiş yapacak.

OLED ekranın her iki model için de mi yoksa sadece 12,9 inçlik iPad Pro modeli için mi kullanıma sunulacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Geçtiğimiz yıllarda ortaya atılan iddialar arasında iPad Pro modellerinin cam arka yüzey, MagSafe desteği ve yeni ekran boyutları ile yenilenebileceği de yer alıyordu. Daha büyük ekran boyutları, cam arka yüzey ve MagSafe bağlantı noktası yeni iPad Pro modelleri ile 2024 yılında karşımıza çıkabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.