Yerli oyun şirketi YAMY Studio, UP Venture Capital’dan 4 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

120'den fazla mobil oyun geliştiren yerli oyun şirketi YAMY Studio, Londra merkezli UP Venture Capital firmasından 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.
Yerli oyun şirketi YAMY Studio, UP Venture Capital’dan 4 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

120'den fazla mobil oyun geliştiren yerli oyun şirketi YAMY Studio, Londra merkezli UP Venture Capital firmasından 4 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı. 2020 yılında Yunus Alkan, Mikdat Doğru ve Ahmet Ferhat Akben tarafından kurulan ve faaliyetlerini İstanbul’da sürdüren oyun stüdyosu, 2021 yılında Hoop 4 isimli oyunuyla 1 milyon indirmeye ulaşırken, 2022’de Parents Run adını verdiği oyunuyla 2 milyon barajını aştı.

YAMY Studio Kurucu Ortağı Ahmet Ferhat Akben, YAMY Studio olarak bugüne dek 120’nin üzerinde oyun geliştirdiklerini; kullanıcılar mobil oyunlarda daha fazla vakit geçirmeye başladıkça, hybrid-casual olarak bilinen mobil oyun türünün de yeni özellikler kazandığını söyledi. Hyper casual'a göre daha uzun süre oynanan, sürekli güncellenen ve oyunculara yeniden oynamak için sebepler sunan hybrid-casual türünün, 2023’ün yükselen trendlerinden biri olacağının altını çizen Akben, alınan yatırımla ekibi nitelikli yeteneklerle büyüteceklerini, geliştirdikleri oyunları kendi markalarıyla yayımlamak için çalışacaklarını söyledi.

Mobil oyunların gelişiminin, video oyun endüstrisi için bir kırılım noktasına işaret ettiğini vurgulayan Akben, aldıkları yatırımla oyuncu, yayıncı ve stüdyolar için kârlı bir iş modeli oluşturmayı başarabilen mobil oyun sektörünün öncü şirketlerinden biri olma vizyonuyla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. 

UP Venture Capital Kurucu Ortağı Ömer Uyan ise UP Venture Capital olarak yüksek büyüme potansiyeli olan sektörlere yatırım yapma stratejileri doğrultusunda, YAMY Studio’ya yatırım yaptıklarını; bu yatırımla birlikte oyun, kimya, sermaye piyasaları ve sürdürülebilir enerji sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlerden oluşan portföylerini, mevcut sektörler ve yeni sektörlerde yatırımlar yaparak büyütmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.