Tip 2 diyabet üzerine odaklanan sağlık girişimi Breathe Well-being 6 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan merkezli şirket, 2020 yılında kuruldu. Breathe Well-being'in amacı Tip 2 diyabet riskini azaltmak. Kullanıcılarına koçluk desteği sunan şirket, oyunlaştırma yani gamification teknolojisinden yararlanıyor.
Tip 2 diyabet üzerine odaklanan sağlık girişimi Breathe Well-being 6 milyon dolar yatırım aldı

Tip 2 diyabet üzerine odaklanan sağlık girişimi Breathe Well-being 6 milyon dolar yatırım aldı. 6 milyon dolarlık yatırım, 3One4 Capital, Accel ve General Catalyst liderliğinde gerçekleştirildi. Yeni gelen yatırım, şirketin iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacağı açıklandı. 

Hindistan merkezli şirket, 2020 yılında kuruldu. Breathe Well-being'in amacı Tip 2 diyabet riskini azaltmak. Kullanıcılarına koçluk desteği sunan şirket, oyunlaştırma yani gamification teknolojisinden yararlanıyor. Şirketin uyguladığı dijital program sayesinde kullanıcıların HbA1c'sinin düştüğü ve aynı zamanda kilo vermeye başladıkları gözlemlenmiş. 

Diyabet, yaşam boyu yakın takip gerektiren bir hastalık. Dolayısıyla Covid-19 pandemisi sürecinde düzenli kontrolleri aksatılan kronik hastalıklar arasında yer aldı. Çünkü bu hastaların kontrollerinin aksaması kısa ve uzun vadede önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Uluslararası Diyabet Federasyonu’na göre bu sayı 2045'e kadar yüzde 48 artarak 629 milyona ulaşacak. Özellikle ABD'de bu sayı oldukça yüksek. Ülke genelinde  34 milyondan fazla kişi diyabet hastası. Bu rakam yetişkin (ergin) nüfusun yüzde 34,5'ine denk geliyor.

2021'in Eylül ayında Tip 2 diyabet tedavisi için dijital bir çözüm sunan sağlık teknolojisi girişimi Oviva, 80 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Girişim, bu yatırımı dijital diyabet tedavisini Avrupa'ya yaymak için kullanacak. Turda şirketin mevcut yatırımcıları AlbionVC, Earlybird, Eight Roads Ventures  yer aldı. Sofina ve Temasek tarafından ortaklaşa yönetildi. Şirketin toplam yatırım miktarı 115 milyon dolara çıktı. Girişim; yeni aldığı yatırımı İngiltere, Almanya, İsviçre ve Fransa'daki operasyonel konumunu daha da güçlendirmek için kullanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.