Tip 2 diyabet tedavisi için dijital çözüm sunan sağlık teknolojisi girişimi Oviva, 80 milyon dolar yatırım aldı

Oviva, 80 milyon dolarlık yatırımı; İngiltere, Almanya, İsviçre ve Fransa'daki operasyonel konumunu daha da güçlendirmek için kullanacak.
Tip 2 diyabet tedavisi için dijital çözüm sunan sağlık teknolojisi girişimi Oviva, 80 milyon dolar yatırım aldı

Diyabet, yaşam boyu yakın takip gerektiren bir hastalık. Dolayısıyla Covid-19 pandemisi sürecinde düzenli kontrolleri aksatılan kronik hastalıklar arasında yer aldı. Çünkü bu hastaların kontrollerinin aksaması kısa ve uzun vadede önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. Karantina sürecinde 382 milyon yetişkin diyabet hastası için doktorlarına uzaktan erişim sağlayabilmeleri önem taşıdı. Buna paralel olarak bu işi yapan girişimlerin önemi yatırımcılar tarafından bir kez daha anlaşıldı. Geçen yıl, İsviçreli firma Avrupa'da dijital diyabet tedavisini başlatmak için 30,5 milyon Euro toplamıştı. Sektör, bugün başka bir yatırım haberiyle yeniden gündeme geldi. 

80 milyon dolarlık yatırım geldi

Tip 2 diyabet tedavisi için dijital bir çözüm sunan sağlık teknolojisi girişimi Oviva, 80 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, bu yatırımı dijital diyabet tedavisini Avrupa'ya yaymak için kullanacak. Turda şirketin mevcut yatırımcıları AlbionVC, Earlybird, Eight Roads Ventures  yer aldı. Sofina ve Temasek tarafından ortaklaşa yönetildi. Şirketin toplam yatırım miktarı 115 milyon dolara çıktı. Girişim; yeni aldığı yatırımı İngiltere, Almanya, İsviçre ve Fransa'daki operasyonel konumunu daha da güçlendirmek için kullanacak. Ayrıca 2022 yılı sonuna kadar ekibinin çalışan sayısını 800'e çıkarmak ve platformu daha geniş bir kitleye erişilebilir hale getirmeyi planlıyor.

Sofina CEO'su Harold Boël Oviva'da büyük bir potansiyel gördüğünü söyledi. Oviva'nın CEO'su ve kurucu ortağı Kai Eberhardt ise yatırımla ilgili şunları söyledi: “Önümüzdeki birkaç ay insan kaynaklarını geliştirmeyi planlıyoruz. Bir yandan, mevcut çalışanların daha fazla sorumluluk üstlenmesini sağlamak istiyoruz." 

2013 yılında Kai Eberhardt, Manuel Baumann, Mark Jenkins tarafından kuruldu. Londra merkezli Oviva, İngiltere, Almanya, Fransa, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde faaliyet gösteriyor.  Oviva, Tip 2 diyabet ve obezite ile ilgili durumların ilerlemesini durdurmak ve hastalığın seyrini tersine çevirmek için dijital çözüm sunuyor. Hastalar yüz yüze tedaviye kıyasla daha düşük maliyet ve daha iyi sonuçlarla telefondan özel beslenme önerileri ve kişisel koçluk hizmeti alıyor.

Oviva, hastaya kilo verme, daha iyi kan şekeri kontrolü gibi hedefler sunuyor. Kişinin yaşam tarzı ve hastalıkları ile ilgili önemli olan her şeyi günlüğe kaydetmeye başlıyor. Ayrıca, veri toplamanın çoğunu otomatik olarak tamamlamak için uygulamaya adım sayacı, ağırlık ölçeği veya kan şekeri ölçüm cihazı bağlamak da mümkün oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.