Diyabet tedavisi için dijital çözümler sunan Oviva, Earlybird'ün de aralarında olduğu yatırımcılardan 21 milyon dolar yatırım aldı

Tip 2 diyabet tedavisi için dijital bir çözüm sunan sağlık teknolojisi girişimi Oviva, MTIP'nin liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 21 milyon dolar yatırım aldı.
Diyabet tedavisi için dijital çözümler sunan Oviva, Earlybird'ün de aralarında olduğu yatırımcılardan 21 milyon dolar yatırım aldı

Tip 2 diyabet tedavisi için dijital bir çözüm sunan sağlık teknolojisi girişimi Oviva, MTIP'nin liderliği üstlendiği B Serisi yatırım turunda 21 milyon dolar yatırım aldı. Girişimin eski yatırımcıları AlbionVC, F-Prime Capital, Eight Roads Ventures ve Partech yatırım turunda yer alırken, Earlybird girişimin yeni yatırımcısı oldu.

Yatırım sonrasında MTIP'den Christoph Kausch ve Earlybird'den Rainer Christine'nin Oviva Yönetim Kurulu'na katılacağını da belirtelim.

Oviva, aldığı yeni yatırımı teknolojisini daha da geliştirmek için kullanılacağını açıkladı. Girişim,şu anda tedaviye erişemeyen daha fazla hastaya hizmet vermek için Avrupa'da genişlemeye devam edeceğini de belirtti. Alınan yeni yatırımla Oviva'nın bugüne kadar elde ettiği toplamı yatırım miktarı 34 milyon dolara ulaştı. 

2013 yılında Kai Eberhardt, Manuel Baumann, Mark Jenkins tarafından kurulan ve merkezli Londra'da olan Oviva, İngiltere, Almanya, Fransa, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde son üç yılda 90 bin hastayı tedavi ettiğini açıkladı. Oviva, Tip 2 diyabet ve obezite ile ilgili durumların ilerlemesini durdurmak ve tersine çevirmek için dijital çözüm sunuyor. Hastalar yüz yüze tedaviye kıyasla daha düşük maliyet ve daha iyi sonuçlarla telefondan özel beslenme önerileri ve kişisel koçluk hizmeti alıyorlar.

Oviva CEO'su ve Kurucu Ortağı Kai Eberhardt, hastanın rızasıyla doktorun Oviva'ya teşhisi, ilgili laboratuvar raporlarını ve iletişim bilgilerini gönderdiğini; Oviva'nın daha sonra hastaya ulaşarak uygulamayı indirmelerini rica ettiğini ve böylelikle tedavi sürecinde ilk adımın atıldığını söylüyor. Tedaviler 4 ila 9 ay arasında sürüyor. Ancak bu süreden sonra öneriler için uygulamayı kullanmak mümkün oluyor.

Oviva, hastaya kilo verme, daha iyi kan şekeri kontrolü gibi hedefler sunuyor. Kişinin yaşam tarzı ve hastalıkları ile ilgili önemli olan her şeyi günlüğe kaydetmeye başlıyor. Ayrıca, veri toplamanın çoğunu otomatik olarak tamamlamak için uygulamaya adım sayacı, ağırlık ölçeği veya kan şekeri ölçüm cihazı bağlamak da mümkün oluyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.