Netflix kurucusu ve eş CEO'su Reed Hastings, CEO'luk görevinden ayrıldı

Bir süredir "eş CEO" sistemine sahip olan Netflix'te, eş CEO'luk görevinde, şirketin kurucusu Reed Hastings ile 2020 yılında bu göreve atanan Ted Sarandos bulunuyordu. Reed Hastings, bu görevinden istifa edeceğini duyurdu.
Netflix kurucusu ve eş CEO'su Reed Hastings, CEO'luk görevinden ayrıldı

Bir süredir "eş CEO" sistemine sahip olan Netflix'te, eş CEO'luk görevinde, şirketin kurucusu Reed Hastings ile 2020 yılında bu göreve atanan Ted Sarandos bulunuyordu. Reed Hastings, dün yaptığı açıklamada şirkette uzun süredir yöneticilik yaptığını ve bu görevinden istifa edeceğini duyurdu. Hastings'in gidişinden sonra Netflix'teki eş CEO sistemi devam edecek ve Sarandos'un yanına, şirketin şimdiki COO'su Greg Peters atanacak.

Reed Hastings, şirketin yönetim kurulunda kalmaya devam edecek. Covid-19 döneminde zorlu bir sınavdan geçtiklerini söyleyen Hastings, Sarandos ve Peters'ın durumu inanılmaz derecede iyi idare ettiğini; Netflix'in gelişmeye devam etmesini sağladıklarını, gelir ve kazanç büyümesini yeniden hızlandırmak için açık bir yol geliştirdiklerini söyledi. Yönetim kurulu ile kendisinin, halefliğini tamamlamak için doğru zamanın geldiğine inandıklarının da altını çizdi.

Şirket, geçtiğimiz haftalarda son çeyrek sonuçlarını açıklamıştı. Netflix, dördüncü çeyrekte beklentileri aşarak 7.7 milyon abone kazanmıştı. Şirket, 2022'nin son çeyreğinde 7,85 milyar dolar gelir elde etmişti. 

Netflix, ülkemizde ise son 6 ayda üçüncü zammını yapmasıyla gündemde. Geçtiğimiz günlerde yapılan son zam sonrası, halihazırda 45,99 TL olan "Temel Plan" paketi 63,99 TL’ye, Standart Plan'ın ücreti ise 69,99 TL'den 97,99 TL'ye ve Özel Plan'ın fiyatı 93,99 TL iken 130,99 TL‘ye çıkmıştı. Şirket, mevcut durumda Netflix'i kullananların bu ay için eski plan ücretlerini ödeyeceklerini, ancak biri yeni üye olmak isterse yeni fiyatlar üzerinden ücretlendirileceğini belirtmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.