Shell, elektrikli şarj istasyonları kuran Volta'yı 169 milyon dolara satın aldı

Reklamlar üzerinden gelir elde eden elektrikli araç şarj istasyonlarına sahip olan Volta, Shell USA tarafından satın alındı. 
Shell, elektrikli şarj istasyonları kuran Volta'yı 169 milyon dolara satın aldı

Reklam destekli elektrikli araç şarj ağı geliştiricisi Volta'nın 125 milyon dolar yatırım aldığını 2021 yılının Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Reklamlar üzerinden gelir elde eden elektrikli araç şarj istasyonlarına sahip olan Volta, Shell USA tarafından satın alındı

Shell tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, Volta girişiminin tüm hisselerini 169 milyon dolar karşılığında satın aldı. Volta ve Shell tarafından aktarılan bilgilere söz konusu satın alma anlaşmasının 2023'ün ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

2010 yılında Christopher Wendel, Michael Menendez ve Scott Mercer tarafından San Francisco'da kurulan Volta, ABD ve Avrupa'da toplamda 31 şehir ve eyalet içinde 3 bini aşkın noktada aktif olarak hizmet vermeye devam ediyor. Volta ve Shell tarafından yapılan açıklamalara göre ilerleyen dönemde Volta'nın 3 bin 400 adet şarj noktası açması da hedefleniyor.

Köklü bir girişim olan Volta, bugüne kadar toplamda 575 milyon dolar yatırım da aldı. Volta satın almasının Shell'in yaptığı ikinci elektrikli şarj ağı satın alması olduğunu da ayrıca paylaşalım. Hatırlatmak gerekirse Royal Dutch Shell 2019 yılında elektrikli şarj istasyonları sunan Greenlots firmasını da satın almıştı. Greenlots ve Volta ile birlikte Shell'in çatısı altında toplamda 57 bin şark noktası oldu.

Volta satın almasının özellikle Shell'in gelecek stratejisi anlamamız konusunda oldukça önemli olduğunu da paylaşalım. Dünyanın en önemli petrol ve gaz şirketleri arasında yer alan Shell, bu hamlesi ile birlikte geleneksel araçlara yakıt sağlarken aynı zamanda elektrikli araçlar için de şarj noktaları sunmuş olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.