QR kod yönetim platformu Beaconstac, 25 milyon dolar yatırım aldı

QR kod teknolojisini kullanan müşteri etkileşim platformu Beaconstac, Telescope Partners liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 25 milyon dolar yatırım aldı.
QR kod yönetim platformu Beaconstac, 25 milyon dolar yatırım aldı

QR kod teknolojisini kullanan müşteri etkileşim platformu Beaconstac, Telescope Partners liderliğinde gerçekleşen Seri A turda 25 milyon dolar yatırım aldı. Tura Accel de katıldı. Şirket, aldığı yatırımla ekibini genişletmek ve abonelik tabanlı hizmetini daha da geliştirmek istiyor. 

Beaconstac'ın platformunu kullanan işletmeler, müşterileri yönetmek ve izlemek, aynı zamanda etkileşim kurmak için QR kodlardan yararlanabiliyorlar. Beaconstac, şirketlerin QR kodlarını geniş ölçekte yönetmeleri ve izlemeleri için bir hizmet olarak yazılım çözümü sunuyor. 

Beaconstac'ın kurucu ortağı ve CEO'su Ravi Pratap, QR kodlarının özellikle son üç yılda hem tüketici hem de kurumsal kullanım durumlarında hızla genişleyen kullanımlar gördüğünü söyledi. Zira Business Insider'a göre ABD'de QR kod kullanımının 2025 yılına kadar 99,5 milyona ulaşması bekleniyor.

Beaconstac, son 12 ayda, müşteriler tarafından 150 milyondan fazla kez taranan 1,8 milyondan fazla QR kodunun oluşturulmasına ve izlenmesine yardımcı oldu. Beaconstac, 20 binden fazla müşteriye sahip olduğunu iddia ediyor. ABD ve Hindistan'da ofisleri bulunan Beaconstac, bu yıl 75 kişilik iş gücünü ikiye katlamayı planlıyor.

2019'da Ravi Pratap ve Sharat Potharaju tarafından kurulan Beaconstac, her büyüklükteki işletmeye satış yapıyor ve 100'den fazla ülkede faaliyet gösteriyor. Şirketin müşterileri arasında Revlon, Nestle, FedEx, Amazon ve otel zinciri Marriott gibi isimler bulunuyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.