Femtech sektöründe faaliyet gösteren Peppy, AlbionV liderliğinde 45 milyon dolar yatırım aldı

Femtech'in ilk dönem girişimleri arasında yer alıyor. Peppy,  menopoz, doğurganlık, üreme, kadın ve erkek sağlığı üzerine çalışıyor. Şirket, iş verenlerle işbirlikleri gerçekleştiriyor.
Femtech sektöründe faaliyet gösteren Peppy, AlbionV liderliğinde 45 milyon dolar yatırım aldı

Femtech sektöründe faaliyet gösteren Peppy, AlbionV liderliğinde 45 milyon dolar yatırım aldı. İngiltere merkezli şirket, yeni gelen yatırımı ABD pazarındaki etkinliğini genişletmek ve Ar-Ge yatırımları için kullanacağını açıkladı. Şirket adına konuşan Mridula Pore, ABD'de menopozla ilgili farkındalık artmaya başladığını söyleyerek buranın onlar için önemli bir pazar olduğunu söylüyor. 

2018 yılında Evan Harris ve Max Landry tarafından faaliyete geçirilidi. Femtech'in ilk dönem girişimleri arasında yer alıyor. Peppy,  menopoz, doğurganlık, üreme, kadın ve erkek sağlığı üzerine çalışıyor. Şirket, iş verenlerle işbirlikleri gerçekleştiriyor. Şimdiye kadar  Novartis, Aviva gibi 250 şirketle çalıştı. 1 milyondan fazla kişiye danışmanlık verdi.  

Femtech, kadın ihtiyaçları ve sorunlarının tespitine odaklanan alan dijital sağlık sektörünün en hızlı büyüyen kategorilerinden biri. Femtech pazar büyüklüğünün 2028 yılına kadar 10,1 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor

2022'nin Haziran ayında femtech şirketi AiVF, Insight Partners liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yeni gelen yatırımın Ar-Ge faaliyetlerinin geliştirilmesinde ve yurt dışı pazarlarına açılmak için kullanılacağı söylendi. İki sağlık çalışanı Daniella Gilboa ve Prof. Daniel Seidman tarafından kurulan şirket, 2018'den beri faaliyet gösteriyor. Tüp bebek vitro fertilizasyona (IVF) odaklanan şirket, embriyo kalitesini artırmak için yapay zeka teknolojisinden yararlanıyor. Tüp bebek denemesinin başarı oranını yükseltmeye yönelik çalışıyor. Çünkü tüp bebek tedavisinde ilk denemede başarı şansı 35 yaş altı genç kadınlarda yüzde altmış... 40'lı yaşlardan sonra yüzde 20'lere düşüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.