2023'te Web3 yatırım dünyasını neler bekliyor?

Utku Dördüncü "İyi yatırımcı ile iyi girişimcinin buluştuğu dönemdeyiz." yorumunu yaptı. Gökhan Er ise genel olarak VC'nin "resesyon proof" bir model olduğunu ifade etti. Canlı yayında AI ve ML'in blockchain tabanlı kullanımı konuşuldu.
2023'te Web3 yatırım dünyasını neler bekliyor?

Bugün saat 11.00'de gerçekleşen Blockchain Talks serimizin dördüncü canlı yayınında ise "2023'te Web3 yatırım dünyasını neler bekliyor?" sorusunu yanıtlayacağımızı sizlere daha önce önce aktarmıştık

Konuşmacıları arasında Paribu Ventures direktörü Utku DördüncüIOSG Ventures Managing Director Gökhan Er 'in yer aldığı serimizin dördüncü canlı yayını Webrazzi'nin içerikten sorumlu genel müdür yardımcısı Ahmet Buğra Ferah'ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Canlı yayınımızda Web3 odaklı yatırımlar ve Web3 adaptasyonunda yaşanabilecek kırılımlar ile ilgili pek çok önemli detay konuşuldu. IOSG Ventures Managing Director Gökhan Er, IOSG Ventures'ın önceki yatırımlarından ve gelecek planlarından bahsetti. Aktarılan bilgilere göre daha önce Near ve Polkadot gibi şirketlerin yatırım turlarına katılan IOSG Ventures, DeFi projelerine de ilgi göstermekte. IOSG Ventures'ın portfolyosunda MakerDAO da yer almakta. 2020'den bu yana Layer 2 projelerine de yatırım yapan kurum, 2023'de DeFi yatırımlarına devam ederken, NFT alt yapılarına yatırım yapmayı planlıyor. 

Paribu Ventures direktörü Utku Dördüncü ise "oyun bizim inandığımız bir kullanım alanı" dedi ve 2023'te bu alana yatırımlarının devam edeceğini dile getirdi. Bu sene, geçtiğimiz sene yapılan yatırımların takip yatırımlarının hayata geçeceğini aktaran Dördüncü, Venture Building yaklaşımıyla ilerlemeye devam edeceklerini de belirtti. 2023 odağında satın alma ve birleşmelerin yer alacağını sözlerine ekledi. 

Webrazzi'nin içerikten sorumlu genel müdür yardımcısı Ahmet Buğra Ferah pandemi, savaşlar, tüm dünyadaki yüksek faiz ortamına dikkat çekerek katılımcılara şu soruyu yöneltti: "Makro-ekonomik gidişat günümüz yatırım dünyasını web3'ten bağımsız nasıl etkileyecek? Değerlemeler, VC'lerin bu yeni dünyada yatırıma bakışı sizce nasıl değişti?"

Utku Dördüncü girişimcilerde arzın azaldığına aldı ama kalitenin arttığına dikkat çekerek "İyi yatırımcı ile iyi girişimcinin buluştuğu dönemdeyiz." yorumunu yaptı. 

Gökhan Er ise genel olarak VC'nin "resesyon proof" bir model olduğunu ifade etti. Due dilingence'ların uzadığını belirten Er, "güç dengesi yatırımcıya kaymış durumda" dedi. 2021 boğanın ardından Web3'de yeni segmentler doğduğuna dikkat çeken Er, bu süreçte herkesin portfolyosunu değerlendirdiğini ve dinginliğin hüküm süreceğini aktardı. 

Canlı yayında konuşulan dikkate değer Web3 alanları ise zincirler arası çapraz mesajlaşma (cross-chain messaging)  ya da transfer, cüzdanlardaki kullanıcı deneyiminin artırılması, yapay zeka ve makine öğreniminin block zincir tabanlı kullanımı oldu. Hatta AI, ML ve Blockchain'in bir arada kullanıldığı ChainML girişiminden de söz edildi. Canlı yayının tamamına YouTube kanalımızdan erişebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.