Batarya teknolojilerine odaklanan Ni-CAT, KT Portföy’den yatırım aldı

Ni-CAT tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki KT Portföy’ün kurucusu ve yöneticisi olduğu Lonca GSYF ve diğer eş yatırımcılardan yatırım aldı.
Batarya teknolojilerine odaklanan Ni-CAT, KT Portföy’den yatırım aldı

Alesta Yatırım'ın batarya teknolojileri alanında faaliyet gösteren Ni-CAT girişimine yaklaşık 12 milyon TL değerleme ile yatırım yaptığını 2020 yılının Ağustos ayında sizlere atarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Ni-CAT, yeni bir yatırım daha aldı.

Ni-CAT tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki KT Portföy’ün kurucusu ve yöneticisi olduğu Lonca GSYF ve diğer eş yatırımcılardan yatırım aldı. Ni-CAT girişimine ne kadar yatırım yapıldığı veya değerlemesi ile ilgili finansal detaylar ise paylaşılmadı.

Teknopark İzmir’de faaliyet gösteren Ni-CAT, aldığı yeni yatırımı Li-ion bataryalarda kullanılacak katot malzemelerin üretimi konusundaki çalışmalarına devam etmek için kullanacak. Kurduğu pilot tesiste yıllık 3 ton üretim kapasitesine ulaşan Ni-CAT, ilk ihracatını ise ABD merkezli bir müşterisine gerçekleştirdi.

Ni-CAT tarafından aktarılan bilgilere göre kurulan pilot üretim tesisi, alınan yatırım ile birlikte fabrikaya dönüştürülecek. Yapay zeka destekli sentez yöntemini kullanarak sunduğu çözümle, katot malzemelerinin iyileştirilmesi ve yeni formülasyonların geliştirilmesi sürecini kısaltmayı hedefleyen Ni-CAT, yapay zekanın önereceği yöntemlerle müşterileri için en uygun formülasyonu üretmeyi amaçlıyor.

Alınan yatırım sonrasında, gelişmiş analiz cihazlarını satın alarak tam kapsamlı pil prototipleme ve test merkezini de kurduklarını belirten Ni-CAT kurucu ortağı Emre Yusuf Göl, hedefleri doğrultusunda üretim kapasitesini artırmak amacıyla fabrika fizibilite çalışmalarına başladıklarını da aktardı.

Ni-CAT'ın yetkin kadrosu ve etkili çözümleriyle hem müşterilerine hem de ülkemize büyük katkı sağladığını dile getiren KT Portföy genel müdürü Hamit Kütük, KT Portföy olarak sürdürülebilirlik alanında faaliyet gösteren Ni-CAT gibi geleceğin teknolojilerine yatırım yapmaya devam edeceklerini de paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.