Alesta Yatırım, Nicat Batarya Teknolojileri'ne yaklaşık 12 milyon TL değerleme ile yatırım yaptı

Alesta Yatırım, bataryalar için nikel bazlı katot üretimi ve yapay zeka destekli Ar-Ge çalışmaları yapan Nicat Batarya Teknolojileri için 11 milyon 439 bin 500 TL şirket değeri üzerinden yatırım kararı aldığını duyurdu.
Alesta Yatırım, Nicat Batarya Teknolojileri'ne yaklaşık 12 milyon TL değerleme ile yatırım yaptı

Son dönem yatırımlarıyla dikkat çeken Alesta Yatırım, bataryalar için nikel bazlı katot üretimi ve yapay zeka destekli Ar-Ge çalışmaları yapan Nicat Batarya Teknolojileri için 11 milyon 439 bin 500 TL şirket değeri üzerinden yatırım kararı aldığını duyurdu.

Edindiğimiz bilgilere göre İzmir merkezli olan girişim, Abdülrezzak Can Attal, Ahmet Aytekin, Engin Karabudak ve Emre Yusuf Göl tarafından kuruldu. Nicat Batarya Teknolojileri, ikincil bataryalar için nikel bazlı katot üretimi ile bunların yapay zeka destekli Ar-Ge'sini yapıyor; aynı zamanda batarya malzemesi Ar-Ge ve üretiminde kullanılmak üzere yazılım geliştiriyor. 

Keiretsu Forum Türkiye'ye üye birçok yatırımcının Nicat Batarya Teknolojileri'ne bugüne kadar 857 bin TL yatırım yaptığını ve Alesta Yatırım'ın Keiretsu'nun üyesi olduğunu da hatırlatalım.

Escort Teknoloji Yatırım A.Ş. iştiraki olarak 2012 yılı sonunda kurulan Alesta Yatırım, öncelikli olarak ürün veya hizmet üretmeye başlamış, mevcut müşterileri bulunan ve büyümeyi hedefleyen şirketleri ve ürün veya hizmeti hazır olmasına rağmen satış ve pazarlama sürecine geçmek için finansman ihtiyacı duyan girişim şirketleri hedefliyor. 

Alesta Yatırım, temmuz ayında HUBBOX'a 6 milyon TL değerleme ile yatırım yaptı. Şirket aynı ay içerisinde güzellik uzmanları ve kuaförler için pazar yeri olan Meloknows'a 208 bin TL ve BirFatura'ya 575 bin TL yatırım yaptı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.