Apple, M2 Pro ve M2 Max çipleri ile birlikte yenilenen MacBook Pro ve Mac mini modellerini tanıttı

Apple, yeni çipleri ile birlikte yenilenen MacBook Pro ve Mac mini modellerini Apple Newsroom üzerinden tanıttı.
Apple, M2 Pro ve M2 Max çipleri ile birlikte yenilenen MacBook Pro ve Mac mini modellerini tanıttı

Apple'ın yenilenen MacBook Pro ve Mac mini modellerini web sitesi üzerinden bugün tanıtabileceğini birkaç saat önce sizlerle paylaşmıştık. Beklenen oldu ve Apple'ın yeni ürünleri Apple Newsroom üzerinden tanıtıldı. Apple'ın tanıttığı ürünler arasında M2 Pro ve M2 Max çipleri, yenilenen MacBook Pro ve Mac mini modelleri yer alıyor.

SoC tasarımlı yeni nesil M2 Pro ve M2 Max çiplerini duyuran Apple tarafından aktarılan bilgilere göre M2 Pro çipi ile birlikte 12 çekirdeğe kadar CPU, 19 çekirdeğe kadar GPU ve 32 GB’a kadar hızlı birleşik bellek sunuluyor. M işlemci ailesinin en güçlü üyesi konumunda bulunan M2 Max ise 38 çekirdeğe kadar GPU, iki kat daha fazla birleşik bellek bant genişliği ve 96 GB’a kadar birleşik bellek sunabiliyor.

M2 Pro ve M2 Max çiplerinin kullanılacağı ilk modeller ise MacBook Pro ve Mac mini oldu. Apple, yeni nesil Apple M2 Pro ve M2 Max çiplerine sahip yeni 14 ve 16 inçlik MacBook Pro modellerini de bugün tanıttı. Tasarım anlamında bir önceki model ile tamamen aynı durumda olan yeni MacBook Pro modelleri, yeni çipler sayesinde performans anlamında ise önemli bir yenilenme yaşadı.

Yeni çipler ile birlikte pil performansını da geliştiren yeni MacBook Pro, 22 saate kadar pil ömrü sunacak. Bugün siparişe açılan yeni 14 ve 16 inç MacBook Pro modelleri 24 Ocak tarihinde satışa sunulacak. Yeni MacBook Pro modellerinin 49 bin 999 TL'den başlayan fiyatlarla siparişe açıldığını da ekleyelim.

Bugün karşımıza çıkan bir diğer Apple ürünü ise Mac Mini oldu. M2 ve M2 Pro çipleri ile birlikte yenilenen Mac Mini, M2 çipli modeli için 14 bin 499 TL'den başlayan fiyatlarla siparişe açıldı. M2 ve M2 Pro çipleri ile birlikte önceki modellere oranla çok daha başarılı bir performans sunması beklenen yenilenen Mac mini, tıpkı yeni MacBook Pro modelleri gibi 24 Ocak tarihinde satışa sunulacak.

Yenilenen Mac mini ile ilgili açıklamalarda bulunan Apple’ın Global Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, kompakt tasarımında inanılmaz özellikler ve çok geniş bağlantı seçenekleri sunan Mac mini'nin birçok farklı yerde birçok farklı yolla kullanılabileceğini aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.