Turan, Türkiye dışına ilk adımını Azerbaycan ile attı

Turan, Türkiye’den Azerbaycan’a saniyeler içerisinde komisyonsuz para transferine başladığını duyurdu. 
Turan, Türkiye dışına ilk adımını Azerbaycan ile attı

Türk devletleri arasında fiziki dünya için tasarlanan para transferi sürecini dijital dünyaya taşımayı odağına alan Turan'ı sizlere, 45 milyon TL değerleme ile aldığı yatırım vasıtasıyla aktarmıştık. Turan'ın yatırım turuna Birleşik Ödeme, Re-Pie, İhsan Elgin, Metin Tarakçı, Ali Altuğ Koca, SGLOBE Yönetim Global Gelişim Hizmetleri A.Ş ile Akif Cahit Erdoğan ve Yakup Doğan katılmıştı.

Turan, Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan Kırgızistan, Özbekistan ve Türkmenistan gibi Türk Devletleri'ne para transferi yapabilecekleri bir para transferi geçidi oluşturmanın yanı sıra geliştirdiği finansal ürün ve hizmetlerle Türk Devletleri’nin dijital finansal okuryazarlığının gelişmesine katkı sunmayı hedefliyor. Şirket bu kapsamda Türkiye dışındaki ilk adımını Azerbaycan'da attı. Turan, Türkiye’den Azerbaycan’a saniyeler içerisinde komisyonsuz para transferine başladığını duyurdu. Girişim, bu hamlesi ile Türkiye’den Azerbaycan’daki tüm kartlara komisyonsuz para transferi olanağı sunmaya başladı.

Paylaşılan bilgilere göre 2022 yılı sonu itibarıyla Türkiye’de ikamet eden 68 bini aşkın Azerbaycan vatandaşı bulunuyor. Bu vatandaşların en önemli sorunlarından birinin de ülkelerine para transferi sürecindeki zorluklar olarak biliniyor. Turan'ın bu açılımının her ülkenin vatandaşları için kolaylık sağlayacağının altı çiziliyor.

2023'te Özbekistan'da da faaliyet göstermeye başlayacak

Turan Kurucusu ve CEO’su Özgür Bayraktar, Turan ile Türk Devletleri’ni ekonomik olarak birbirleriyle yakınlaştırmanın en önemli hedeflerinden biri olduğunu; bu vesile ile Türkiye ile Azerbaycan arasında daha önce yapılmamış bir şekilde tamamen çağımızın gerekliliğinde, dijital dünya odaklı bir para transferi geçidi kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bayraktar, 2023 yılında Özbekistan’a da komisyonsuz para transferini başlatmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.