Blog yazarları ve okurlarını bir araya getiren sosyal blog platformu: kooplog

“Blog hiçbir zaman eski moda olmadı ve hiçbir zaman da olmayacak.” felsefesiyle hayata geçirilen kooplog, blog yazar ve okurlarını bir araya getiren modern, kullanımı kolay ve ücretsiz bir sosyal blog platformu.
Blog yazarları ve okurlarını bir araya getiren sosyal blog platformu: kooplog

Bir dönem herkesin blog yazdığını hatırlarsınız. Mesleğimden önce, henüz öğrenciyken ben de birçok kişiden gizli bir blog tutar, kısa öyküler, albüm ve kitap incelemeleri yazar, kimi zaman sadece dinlediğim bir şarkıyı ya da okuduğum kitaptan bir cümleyi paylaşırdım. Çoğu kez bu yazıları birilerine göndermek ister, ancak 3-5 kişi dışında buna cesaret edemezdim. Yanılmıyorsam 2016 yılının son günü de bu bloga yazı yazmayı bıraktım. Ancak şimdi düşündüğümde, o yazılarımın -en azından bir kısmının- daha fazla kişiye ulaşmasını isterdim. Fakat bunun için ne benim zamanım ne de benim için doğru platformlar vardı. 

Şimdi blog yazmayı bırakmış olsam da yazılarını birçok kişiye ulaştırmak isteyen, kendilerini belirli alanlarda yetiştirmiş birçok yetenekli insan var. Bu kişileri odağına alan kooplog, blog yazarları için sosyal medya platformu olarak faaliyet gösteriyor.

Platformda, yaklaşık 20 bin yazar bulunuyor

Blog hiçbir zaman eski moda olmadı ve hiçbir zaman da olmayacak.” felsefesiyle hayata geçirilen kooplog, blog yazar ve okurlarını bir araya getiren modern, kullanımı kolay ve ücretsiz bir sosyal blog platformu. Platformun, yaklaşık 20 bin yazarı ve yüz binlerce ziyaretçisi bulunuyor. 

Kaan Olcay ve Tuğberk Süslü tarafından 2017'de kurulan ve şu anda 5 kişilik ekibiyle faaliyet gösteren kooplog, Wordpress üzerinde kendi geliştirdiği sistemleri kullanıyor. "Gravy" yapısı ve "Rover" algoritması için 12 aylık bir geliştirme süreci gerçekleştirdi. 2021’den beri üzerinde çalışılan ve bugüne kadarki en büyük güncellemesi olan “Gravy” ile kooplog, kullanıcılarına gelişmiş bir blog deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Bu güncellemeyle birlikte okurlar daha akıllı blog ve yazar önerileriyle kooplog’da daha keyifli vakit geçirebiliyor; yazarlar ise kooplog’a üye oldukları andan itibaren aldıkları rehberlik ve yönlendirmeler sayesinde çok daha kolay blog yazabiliyor. Ayrıca yazarlar, kooplog’un düzenlediği blog yarışmaları ve profillerine ekleyebilecekleri “Bağış al” seçenekleri ile gelir elde edebiliyor.

Şimdiye kadar toplam 11,5 milyona yakın kişi tarafından ziyaret edildi

Platformun öne çıkan rakamları da bir hayli ilgi çekici. 2022'de toplam 1 milyon 643 bin 550 dakika okuma süresine ulaşılan kooplog'da ortalama okuma süresi ise 1 dakika 5 saniye oldu. 2022'de toplam 2 milyon 833 bin 239 yazı okundu ve bir okur ortalama 2 yazı okudu. kooplog'u şimdiye kadar toplam 11,5 milyona yakın kişi ziyaret etti. 

Girişim, görüntülü reklam, kurumsal blog, markalı anketler, düzenlenen blog yarışmaları üzerinden yapılan sponsorluk anlaşmaları ve markalara özel çözümleri ile gelir elde ediyor. kooplog, kullanıcılara ise tamamen ücretsiz olarak sunuluyor.

2 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

İTÜ Çekirdek çatısı altında faaliyetlerini sürdüren sosyal blog platformu kooplog, 2 milyon TL değerleme üzerinden yatırım da aldı. İsmi açıklanmayan bireysel bir yatırımcıdan alınan yatırımla girişim, 2023 içerisinde kooplog uygulamasını Google Play ve App Store'da yayına almak istiyor. Sonrasında yazarların yazılarını gelire dönüştürmeleri için ek fırsatlar sunulacağı da belirtiliyor.

kooplog'u buradan ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.