Dijital sağlık girişimi ShiftKey, 300 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında Tom Ellis tarafından faaliyete geçirilen ShiftKey, sağlık çalışanlarına istedikleri yerde ve onlara uygun zaman diliminde çalışma imkanı sağlıyor.
Dijital sağlık girişimi ShiftKey, 300 milyon dolar yatırım aldı

Dijital sağlık girişimi ShiftKey, 300 milyon dolar yatırım aldı. Dallas merkezli şirketin yatırım turu, Lorient Capital tarafından yönetildi. Yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Ares Management Secondaries, Pantheon, Clearlake Capital ve Health Velocity Capital yer aldı. Şirketin değerlemesi yeni yatırım turuyla 2 milyar doların üzerine çıktı. 

2015 yılında Tom Ellis tarafından faaliyete geçirilen ShiftKey, sağlık çalışanlarına istedikleri yerde ve onlara uygun zaman diliminde çalışma imkanı sağlıyor. Çalışanlar, açık olan vardiyaları listeleyebiliyor. Girişim, sağlık çalışanlarının diğer sağlık çalışanlarıyla bağlantı kurmasına yardımcı oluyor. Kullanıcıların kendi çalışma programlarını hazırlamasını sağlıyor. Şirket, ABD genelinde 10 binden fazla sağlık kuruluşuyla çalışıyor.  

Covid-19 pandemisinin en önemli sac ayağı olan sağlık çalışanları üzerinde büyük bir baskı yarattı. İlk dönemde yaşanan belirsizlik ve panik sağlık çalışanlarının uzun saatler çalışmasına neden oldu. Bu da sağlık profesyonelleri arasında tükenmişliğe yol açtı. Bu noktada sağlık çalışanlarına odaklanan şirketler dikkat çekmeye başladı.

2022'nin Haziran ayında sağlık çalışanlarına freelance iş bulma imkanı sağlayan Nomad Health 105 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 105 milyon dolarlık yatırım turu Adams Street Partners ve Icon Ventures tarafından yönetildi. ABD merkezli şirketin yatırım turuna katılanlar arasında HealthQuest Capital, Polaris Partners, 406 Ventures, AlleyCorp, RRE Ventures, J.P. Morgan ve Trinity Capital yer aldı. Şirketin toplam yatırım miktarı ise 218 milyon dolar oldu.

Şirket, 2015 yılında beyin cerrahı Alexi Nazem ile Business Insider ve Gilt Groupe‘un kurucusu Kevin Ryan tarafından kuruldu. Nomad Health, doktor ve hemşirelerin freelance olarak hastane ve kliniklerde iş bulmalarını sağlıyor. Bir iş bulma portalı olarak da tanımlanabilir. Nomad, gelecek dönemde laboratuvar teknisyeni, fizyoterapist gibi diğer sağlık çalışanları için platformunu güncellemeyi planlıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.