Sağlık alanında tıbbi cihazlar geliştiren Telesair 22 milyon dolar yatırım aldı

ABD merkezli şirket, Patrik Schmidle tarafından 2020 yılında kuruldu. Solunum yetmezliği olan kişilerin yaşam kalitesini iyileştirmek için ürün geliştirmek için çalışıyor.
Sağlık alanında tıbbi cihazlar geliştiren Telesair 22 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık alanında tıbbi cihazlar geliştiren Telesair, 22 milyon dolar yatırım aldı. A Serisi yatırım turu Pasaca Capital tarafından yönetildi. 22 milyon dolarlık yatırımın diğer katılımcıları arasında Honeywell Ventures, ZhenCheng Capital, Shangbay Capital, Device of Tomorrow Capital, Berkeley Catalyst Fund ve Ultrastar Ventures LLC' yer aldı. Telesair, yeni gelen yatırımı ürün geliştirmek için kullanacağını açıkladı. 

ABD merkezli şirket, Patrik Schmidle tarafından 2020 yılında kuruldu. Solunum yetmezliği olan kişilerin yaşam kalitesini iyileştirmek için ürün geliştirmek için çalışıyor. Solunum yetmezliği, akciğerlerin vücudun ihtiyacı olan oksijeni almada veya vücudun ürettiği karbondioksiti dışarı vermekte yetersiz kalması olarak tanımlanıyor. Şirketin hasta güvenliğini iyileştirmek, tedavi etkinliğini artırmak suretiyle mevcut bakım standardını yükseltmeyi amaçlıyor.

Tıbbi cihazlar, sağlık hizmetlerinin sunumunda hayati önem taşıyor. Bu yüzden bu alanda çalışan ve bu alana yapılan yatırımlar dikkat çekiyor. Geçen yılın Haziran ayında tıbbi cihaz üreticisi Micro Transponder 53 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu US Venture Partners tarafından yönetildi. 53 milyon dolarlık yatırım turunda  GPG Ventures, Exceller Hunt Ventures, Osage University Partners, Action Potential Venture Capital ve Vertical Group yer aldı. ABD merkezli şirketin toplam yatırım miktarı 95 milyon doların üzerine çıktı.

Jordan Curnes tarafından kurulan şirket, felçli hastaların tedavisine odaklanıyor. 2007 yılında faaliyete geçen Micro Transponder, bu hastaların tedavisinde kullanılmak üzere Vivistim Vagus adlı bir cihaz geliştirdi. Şirketin ürettiği cihaz felçten sonra oluşan kısmi beyin hasarından ötürü kaybedilmiş olan becerilerin yeniden öğrenilmesine yardımcı oluyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.