Yeni nesil fintech platformu Hedge, Startupfon'dan yatırım aldı

Startupfon, kullanıcıların kolektif olarak yatırım yapmasını sağlayan yeni nesil fintech platformu olan Hedge’e yatırım yaptığını duyurdu.
Yeni nesil fintech platformu Hedge, Startupfon'dan yatırım aldı

Gülsüm Çıracı ile Startupfon'un 2022 yılında neler yaptığını ve 2023 planlarını konuştuğumuz röportajımızı dün sizlerle paylaşmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım ile karşımıza çıkan Startupfon, kullanıcıların kolektif olarak yatırım yapmasını sağlayan yeni nesil fintech platformu olan Hedge’e yatırım yaptığını duyurdu.

Startupfon ve Hedge arasında gerçekleşen yatırım anlaşmasının finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi ise paylaşılmadı. 2021 yılında Kyle Al-Rawi ve Yash Khandelwal tarafından New York'ta kurulan Hedge, temelinde bir yatırım uygulaması olarak hizmet veriyor.

Yatırımcıların kendi oluşturdukları toplulukla birlikte yatırım yapmalarına, yeni yatırım yolları öğrenmelerine ve büyümelerine olanak sağlayan bir platform olan Hedge, nitelikli yatırımcılar harici toplu ve grup yatırımlarının yapılamaması ve varlık eşitsizliği yüzünden 100 milyondan fazla kişinin yatırım dünyası dışında kalması problemlerine odaklanıyor.

Sunduğu platform ile birlikte topluluk bulmanıza ve arkadaşlarınızla birlikte yatırım yapmanıza olanak sağlayan Hedge; borsa, opsiyon, kripto ve NFT yatırımları yapmanızı da olanak tanıyor.

Herkesin iş birliği yapabileceği, kapsayıcı ve demokratik olarak yatırımı yeniden icat etme hedefi ile kurulan Hedge'in yatırımcıları arasında Startupfon'un yanı sıra ODX Accelerator, Firstminute Capital, Starting Line VC, Bain Ventures Scout ve Republic gibi önde gelen yatırımcılar da bulunuyor.

Önümüzdeki çeyrekte lisanslama sürecini tamamlamaya ve beta lansmanına odaklanacaklarını belirten Hedge kurucusu Kyle Al-Rawi, aynı zamanda yeni dönemde yeni iş birliği anlaşmaları duyuracaklarını da sözlerine ekledi.

Startupfon olarak fintech yatırımlarını önemsediklerini paylaşan Startupfon kurucusu Gülsüm Çıracı, Hedge girişiminin yatırım dünyasında var olan küçük yatırımcıların sistemin dışında bırakılması gibi büyük bir soruna, kolektif yatırım platformuyla efektif bir çözüm yolu sunduğunu aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.