Geliştiriciler, App Store üzerinden 320 milyar dolar gelir elde etti

Apple, 2008'den bu yana abonelik ücretleri ve App Store üzerinden geliştiricilere 320 milyar dolar ödediğini açıkladı.
Geliştiriciler, App Store üzerinden 320 milyar dolar gelir elde etti

Apple paylaştığı yeni bir gönderi ile 2008'den bu yana abonelik ücretleri ve App Store üzerinden geliştiricilere 320 milyar dolar ödediğini açıkladı. Üstelik bu açıklanan rakama Apple'ın komisyon ücretleri dahil değil. Paylaşılan bilgilere göre, Apple servisleri üzerinden ücretli abone sayısı 900 milyona ulaştı. Ayrıca 175 bölgeden 650 milyon ziyaretçi App Store'u ziyaret etti. 

Apple servislerinin öne çıkan 2022 verileri 

App Store kadar Apple'ın oyun abonelik hizmeti Apple Arcade de büyüme verileriyle dikkat çekiyor. 200'den fazla oyuna ev sahipliği yapan Apple Arcade bu yıl platformuna 50 yeni oyun ekledi. 

Apple'ın müzik hizmeti Apple Music, platformunda 100 milyondan fazla şarkıya yer veriyor. Ayrıca Uzamsal Ses (Spatial Audio) dinleyicileri yüzde 1000 büyüme gösterdi. 

Shazam ise 2022'de 20.ci yılını kutladı. Uygulama, 70 milyar "Shazam"lamaya ulaştı. Shazam, geçen yıl 17 yeni ulusal liste ve 58 yeni şehir listesi yayınlayarak, kullanıcıların 40 milyondan fazla farklı şarkıyı keşfetmesini sağladı. Bu sayede 1 milyondan fazla sanatçı ilk Shazam'lamalarını almış oldu. 

Bunlara ek olarak Apple Fitness+ kütüphanesi ise 3 bin 500 egzersiz ve meditasyona ulaştı. 

Son yıllarda özellikle yüksek komisyon ücretleri nedeniyle eleştirilen App Store'un, bu yeni raporda geliştiricilere sağladığı geliri öne çıkarması dikkat çekti. Hatırlarsanız yıllar süren davalar ve eleştiriler sonucu Apple'ın geçtiğimiz ay App Store için fiyat tarifesinin genişliğini ve liste sayısını yenilediğini sizlere aktarmıştık.  Görünen o ki şirket, bu alanda adımlar atmaya ve geliştiricilere sağladığı faydayı öne çıkarmaya devam edecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.