Apple, App Store için fiyat tarifesini genişliğini ve liste sayısını yeniledi

Apple, 700 yeni fiyat noktası belirlediğini paylaştı. Gerçekleşen değişiklik ile birlikte uygulama geliştiricilere fiyatlandırma için çok daha fazla seçenek sunulacak.
Apple, App Store için fiyat tarifesini genişliğini ve liste sayısını yeniledi

Apple'ın App Store'daki yüksek komisyon oranları nedeniyle uygulama geliştiriciler ile sorunlar yaşadığını geçtiğimiz dönemlerde pek çok kez sizlere aktarmıştık. App Store içinde oldukça katı kurallara sahip olan Apple, uygulama mağazası için yeni fiyatlandırma noktaları belirleyeceğini ilk olarak 2021 yılının Ağustos ayında duyurmuştu.

Bugün konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Apple, 700 yeni fiyat noktası belirlediğini paylaştı. Gerçekleşen değişiklik ile birlikte uygulama geliştiricilere fiyatlandırma için çok daha fazla seçenek sunulacak. Hatırlatmak gerekirse uygulama geliştiricileri, bugüne kadar uygulama fiyatı, abonelik ücreti veya uygulama içi satın alma seçenekleri için sadece 200 fiyat noktasını kullanabiliyordu. 

Kısacası Apple tarafından belirlenen 200 fiyat noktası haricinde bir fiyat, App Store içinde yer alamıyordu. Bugün Apple tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, App Store içinde kullanılabilecek 700 yeni fiyat noktası daha belirledi. 700 yeni fiyat noktası ile birlikte App Store uygulamalarının kullanabileceği fiyatlandırma noktası da 900'e ulaşmış oldu.

Apple, aldığı bu karar ile birlikte uygulama, abonelik ücreti veya uygulama içi satın alma seçeneklerinin fiyatları konusunda uygulama geliştiricilere daha fazla seçenek sunmuş oldu. Apple tarafından aktarılan bilgilere göre ABD'deki uygulama geliştiriciler en düşük fiyat olarak 0,29, en yüksek fiyat olarak ise 10 bin doları kullanabilecek.

Yeni fiyat noktalarının tekrarlanan abonelikler için bugünden itibaren kullanıma sunulduğunu da paylaşalım. Yeni fiyat noktaları, uygulama ve uygulama içi satın alma fiyatları için ise 2023 yılının bahar aylarında kullanıma sunulacak. Yeni fiyat noktaları 175 farklı pazarda ve 45 para biriminde kullanılabilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.