Re-Pie Portföy, 2022 yılında 43 girişim sermayesi yatırım işlemiyle toplam 63,2 milyon dolar yatırım yaptı

Girişim ve yatırım ekosistemimizin en önemli oyuncuları arasında yer alan Re-Pie Portföy, 2022 yılına dair verilerini açıkladı.
Re-Pie Portföy,  2022 yılında 43 girişim sermayesi yatırım işlemiyle toplam 63,2 milyon dolar yatırım yaptı

Re-Pie Portföy'ün Ace Games'e 8 milyon dolar, Uzman Çiftçi'ye ise 500 bin dolar yatırım yaptığını geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Girişim ve yatırım ekosistemimizin en önemli oyuncuları arasında yer alan Re-Pie Portföy, 2022 yılına dair verilerini açıkladı.

Toplam yatırımları 1,7 milyar lirayı aşan Re-Pie Portföy, 2022 yılında 43 girişim sermayesi yatırım işlemiyle toplam 63,2 milyon dolar yatırım yaptı. Re-Pie Portföy'ün değeri açıklanan en büyük işlemi ise Modanisa’ya yapılan 15 milyon dolarlık yatırım oldu.

2022 yılında yeni yatırım fonlarını da devreye alan şirketin toplam portföy büyüklüğü ise yüzde 146 oranında artış yaşayarak 16,9 milyar dolara ulaştı. Uzun süredir yatırımlarına devam eden Re-Pie’in son 3 yıldaki toplam yatırımları ise 4 milyar lirayı aştı.

Re-Pie Portföy'ün yatırım yaptığı şirketler arasında ise Getir, Modanisa, EasyCep, Turk.net, GTC Solar, ARF Bio Yenilenebilir Enerji, Inofab, Skysens, Zebra Electronics, Musixen, HST Tarım, Arvis Game, Colendi, Binbin, Tırport, Ace Games, Uzman Çiftçi, Vimesoft ve TelomEYE gibi önemli girişimler yer alıyor.

Re-Pie'ın tüm yatırımlarına baktığımızda ise yatırımların yaklaşık yüzde 62’lik bölümünün girişim sermayesinde, yüzde 29’unun gayrimenkul sektöründe ve yüzde 2'lik kısmının ise portföy yönetimi ve menkul kıymet fonlarında olduğunu görüyoruz.

Re-Pie'ın; 18 adet gayrimenkul ve 25 adet girişim sermayesi yatırım fonu, 2 menkul kıymet yatırım fonu ve bir de Fiba Emeklilik ile beraber yönettiği Galatasaray Emeklilik fonu bulunduğunu da ekleyelim. Hatırlatmak gerekirse Re-Pie ve Webrazzi olarak toplamda 500 milyon TL’lik Girişim Sermayesi Yatırım Fonları kurmak için anlaştığımızı da geçtiğimiz Aralık ayında sizlere aktarmıştık.

2022’de yeni yatırım fonlarını devreye aldıklarına dikkat çeken Re-Pie Portföy Yönetimi Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Emre Çamlıbel, Webrazzi ile yaptıkları stratejik iş birliği ile yeni dünyanın girişimlerine yatırımı, herkesin erişimine açarak gelecek 5 yıl içinde toplam büyüklüğü 500 milyon liraya ulaşacak Girişim Sermayesi Yatırım fonlarını kurmak için anlaştıklarını sözlerine ekledi.

Webrazzi Re-Pie Girişim Sermayesi Yatırım Fonlarının ilkinin Web3 olacağını ve 100 milyon lira katılım ile sınırlanacağını da aktaran Çamlıbel, ilk çeyrekte yatırımlara başlayacak olan Webrazzi Web3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonunu farklı dikeylerde kurulacak diğer fonların takip edeceğini de aktardı.

2022’de ABD’de sağlık sektörünün önemli oyuncularından olan ve Temmuz 2021’de 3,2 milyar dolar değerleme üzerinden 350 milyon dolar yatırım alan Türk girişimi Carbon Health’in yatırımcısı olduklarını da paylaşan Çamlıbel, Teknoloji ve yenilikçilik odaklı iş modellerine yatırım yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.