Online terapi hizmeti Array Behavioral Care, CVS Health liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

1999 yılında kurulan şirket, Geoffrey Boyce ve aynı zamanda doktor olan Jim Varrell tarafından faaliyete geçirildi. ABD merkezli şirket, ülkenin ilk online terapi hizmeti veren girişimi olarak kabul ediliyor.
Online terapi hizmeti Array Behavioral Care, CVS Health liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı

Online terapi hizmeti Array Behavioral Care, CVS Health liderliğinde 25 milyon dolar yatırım aldı. 25 milyon dolarlık yatırıma Wells Fargo Strategic Capital, Harbour Point Capital, Health Velocity Capital, OSF Healthcare, HLM Venture Partners ve OCA Ventures  katıldı.

1999 yılında kurulan şirket, Geoffrey Boyce ve aynı zamanda doktor olan Jim Varrell tarafından faaliyete geçirildi. ABD merkezli şirket, ülkenin ilk online terapi hizmeti veren girişimi olarak kabul ediliyor. Şirket, yaklaşık 24 yıldır sanal terapi ve psikiyatri hizmetleri sunuyor. Yüzlerce hastaneyle iş birliği yapan şirket, 2020 yılında 350 bin kişiye hizmet verdi. 

Online terapi, danışan ile terapistlerin iletişim araçları yardımı ile uzaktan görüşerek terapi yaptıkları bir yöntem olarak kabul ediliyor. Online terapi, yüz yüze terapiden mekan ve biçim olarak farklı. Özellikle Covid-19 salgınıyla yüz yüze terapinin tüm etik kurallarını kabul ederek uygulanmaya başladı. Uzaktan sağlık hizmeti veren platformların en önemli alanı oldu. 

Geçen Temmuz ayında online terapi hizmeti veren Sensible Care 13 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. 13 milyon dolarlık yeni yatırım, Volition Capital liderliğinde gerçekleşti. A Serisi yatırım turunun diğer katılımcıları arasında Skyline Investors vardı. Şirket, yeni gelen yatırımı hizmet alanını genişletmek için kullanacak. 2017 yılında kurulan ABD merkezli şirket, sanal terapi ve psikiyatri hizmetleri sunuyor. Paul Kim tarafından kurulan şirket, odağına çocuk ve çiftleri alıyor. Ayrıca depresyon tedavileri etkili olmadığında kullanılan transkraniyal manyetik stimülasyon hizmeti veriyor.

Geçen Nisan ayında da online terapi hizmeti veren Iris Telehealth, 40 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım, Concord Health Partners ve Columbia Pacific Advisors tarafından yönetildi. Yeni gelen yatırım şirketin teknolojik altyapısını iyileştirmek ve iş süreçlerini geliştirmek için kullanılacak. 2013 yılında kurulan şirket, ABD'de faaliyet gösteriyor. Şirket, hastaneler ve toplum sağlığı merkezleriyle ortaklaşa uzaktan psikiyatri hizmeti veriyor. Danışanların uygun ilaç tedavisine ulaşmasına yardımcı oluyor. Andy Flanagan tarafından kurulan Iris, terapi sürecini sürdürülebilir kılmak. Şirket, stres, kaygı ve depresyon gibi rahatsızlıklara odaklanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.