Yapay zekânın kurumlar tarafından benimsenmesi, 2017’ye kıyasla 2,5 kat arttı

Yapılan araştırmalar, yapay zekâ kullanan kuruluşların oranının 2017'den bu yana iki kattan fazla arttığını ortaya koyuyor. Yapay zekâya yapılan yatırım seviyesinin, kavramın benimsenmesinin artmasıyla birlikte yükseldiğini söylemek mümkün.
Yapay zekânın kurumlar tarafından benimsenmesi, 2017’ye kıyasla 2,5 kat arttı

Son birkaç sene içinde teknoloji trendleri sıralamasında birkaç basamak atlayan yapay zekâ, hiç şüphesiz günümüzün en önemli başlıklarından biri. Özellikle ChatGPT ve benzer uygulamalar sonrasında bu kavramı gündemine almayan kalmadı diyebiliriz. 

Yapay zekâ konusunda, bireylerin izledikleri yoldan ziyade şirketlere ve kurumlara baktığımızda ilgi çekici verilerin olduğunu görüyoruz. Son 5 yılı kapsayan araştırmalara göre yapay zekâdan en yüksek finansal getiriyi elde eden bir dizi şirket, rakiplerinin önüne geçmeye devam ediyor. Araştırmalar, bu liderlerin yapay zekâya daha büyük yatırımlar yaptığını, ölçeklendirme ve daha hızlı yapay zekâ gelişimi sağladığı bilinen giderek daha gelişmiş uygulamalarla ilgilendiğini gösteriyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.