Hakan Aran: "Bugüne kadar 40 Workup girişimi 15 milyon dolarlık yatırım aldı"

2017 yılında başladıkları Workup'ın 6. yılına girdiklerini de sözlerine ekleyen Hakan Aran, Workup girişimcilik programından mezun olan 40 girişimin toplamda 15 milyon dolar yatırım aldığını da paylaştı.
Hakan Aran:

Workup Girişimcilik Programı’nın 10. dönem Demo Day'inde konuşan Türkiye İş Bankası genel müdürü Hakan Aran, hem İş Bankası'nın girişimcilik yolculuğu hem de Workup Girişimcilik Programı ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Geçtiğimiz yıl 5. yılını kutlayan Workup Girişimcilik Programı’nın 10 dönem içinde toplamda 100 mezuna ulaştığını belirten Aran, Cumhuriyetimizin 100. yılında 100. mezunlarını vermekten dolayı çok mutlu olduklarını da dile getirdi. 2017 yılında başladıkları Workup'ın 6. yılına girdiklerini de sözlerine ekleyen Aran, Workup girişimcilik programından mezun olan 40 girişimin toplamda 15 milyon dolar yatırım aldığını da paylaştı.

Hedef sürdürülebilir kalkınma

100 girişimden 62 tanesinin hala yollarına devam ettiklerini de aktaran Aran, bu konudaki beklentilerinin daha yüksek olduğunu da sözlerine ekledi. Türkiye İş Bankası olarak sürdürülebilir kalkınmayı hedeflediklerini de paylaşan Aran, ülkenin kalkınmasına katkı sağlamayı amaçladıklarını da dile getirdi.

5 yıldır Workup ile birlikte bu hedeflerin peşinden koştuklarını da belirten Aran, ülkemizdeki girişim ekosisteminin 2021 yılında 1,5 milyar doların üzerinde yatırım aldığını da hatırlattı. 2022 yılının ilk üç çeyreğinde bir önceki yılın yatırım miktarını yakaladığımızı da aktaran Aran, geçtiğimiz yıl Avrupa'da en çok yatırım alan 10 ülkeden biri olduğumuzu da sözlerine ekledi.

Yapay zeka ve oyun

Türkiye İş Bankası'nın Workup Agri ile birlikte tarım dikeyine adım attığını geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Tarım dikeyinin ardından yapay zeka ve oyun dikeyleri konusunda da çalışmalar yapacaklarını duyuran Aran, hem girişimcilik programları hem de yatırımlar ile bu alanlarda çalışmalarını sürdüren girişimlere destek olacaklarını da sözlerine ekledi.

Son olarak girişimcilik odağında geçtiğimiz dönemlerde yaptıkları birliklerini hatırlatan Aran, gelecekte bu alan özelinde yeni iş birlikleri gerçekleştireceklerini de aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.