Apple, Apple Books'taki belirli kitaplar için yapay zeka destekli sesli anlatımı kullanıma sundu

Apple, bu özelliğin, üretim maliyeti ve karmaşıklığı nedeniyle kitaplarını sesli kitaba dönüştüremeyecek bağımsız yazarlara yardımcı olacağını belirtti.
Apple, Apple Books'taki belirli kitaplar için yapay zeka destekli sesli anlatımı kullanıma sundu

Son dönemin en popüler başlıklarından yapay zeka, şimdi de sesli kitaplar ile karşımıza çıkmaya başlıyor. Bu kapsamda Apple, Apple Books'ta belirli kitaplar için yapay zeka destekli sesli anlatımı kullanıma sunduğunu açıkladı. Şirket, bu özelliğin, üretim maliyeti ve karmaşıklığı nedeniyle kitaplarını sesli kitaba dönüştüremeyecek bağımsız yazarlara yardımcı olacağını belirtti.

Apple Books dijital anlatımı, bir e-kitap dosyasından yüksek kaliteli sesli kitaplar üretmek için dilbilimciler, kalite kontrol uzmanları ve ses mühendislerinden oluşan ekiplerin önemli çalışmalarını gelişmiş konuşma sentezi teknolojisiyle bir araya getiriyor. Şu anda, yalnızca belirli başlıklardaki içerikler, Apple'ın yapay zeka tarafından oluşturulan sesleri tarafından anlatılıyor.

Apple, aslında uzun süredir yenilikçi konuşma teknolojisinin ön saflarında yer alan bir şirket ve şimdi de yayıncılar, yazarlar ve anlatıcılarla birlikte çalışarak bu teknolojiyi uzun biçimli okumaya uyarladı. Yazarların kitaplarını seslendirmesi için yapması gerekenler de aslında oldukça basit. Zira Apple'ın tercih ettiği Draft2Digital ve Ingram CoreSource gibi iş ortakları, dijital anlatımlı sesli kitap üretim ve dağıtım sürecini basitleştiriyor. E-kitabın Apple Books'ta mevcut olması, yazarın sesli kitabı üretme haklarına sahip olması gerekiyor. Birincil kategoriler şu an için aşk veya kurgu iken gizem ve gerilim ile bilim kurgu ve fantezi henüz desteklenmiyor. Ayrıca kitabının dilinin İngilizce olması da istenen şartlar arasında yer alıyor. 

Eğer yazar ve kitabı tüm şartları karşılıyorsa, tercih edilen iş ortağından en uygun ses seçilebiliyor ve bundan sonra süreç başlıyor. Daha sonra bir kapak görseli seçiliyor ve içeriğe açıklama ekleniyor. Yazar, sesli kitabın çıkış tarihine kendisi karar verebiliyor. 

Apple'ın paylaştığı örneklere baktığımızda seslerin gerçekten kaliteli olduğunu hissedebiliyoruz. Seste bir duygu hissetmek mümkün olmasa da en azından akıcı, anlaşılır ve hoş bir ses ile karşılaşıyoruz. Apple'ın örneklerine Apple Books'tan veya buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.