Apple, gerçek nesnelerden renkleri ve dokuları kopyalayabilen Apple Pencil için patent başvurusu yaptı

Söz konusu kalemin gerçek dünyadaki nesnelerin yüzeyini örnekleyebilen ve renklerini algılayabilen renk sensörlerine sahip olacağı belirtildi. 
Apple, gerçek nesnelerden renkleri ve dokuları kopyalayabilen Apple Pencil için patent başvurusu yaptı

Patently Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre Apple, gerçek dünyadaki nesnelerden renkleri ve dokuları tanımlayabilen ve dijital olarak kopyalayabilen Apple Pencil kalemi için patent başvurusunda bulundu. Söz konusu kalemin gerçek dünyadaki nesnelerin yüzeyini örnekleyebilen ve renklerini algılayabilen renk sensörlerine sahip olacağı belirtildi. 

Patentteki görsellere bakıldığında Apple Pencil'in, yerleşik bir ortam ışığı sensörüne, ışık yayıcıya ve bir yüzeyin rengini ve dokusunu algılayabilen bir ışık detektörüne sahip olabileceğini söylemek mümkün. Patent belgesine göre kalem, renk sensörü ölçümlerini, doku ölçümlerini ve ilgili açısal yön ölçümlerini Apple iPad gibi harici cihazlara kablosuz olarak iletebilecek.

Kaynak: Patently Apple

Patent, kalemin, aydınlatma ve açıların bir nesnenin yüzeyini nasıl etkilediğini tespit ederek dokuyu ölçebildiğini söylüyor. Benzer şekilde, bir nesnenin ne kadar yansıtıcı olduğunu ölçmek ve daha doğru renk bilgisi sağlamak için optik sensörlerin bir kombinasyonu kullanılabiliyor.

Şu an sadece patent başvurusunda bulunduğu için doğal olarak ürünün ne zaman çıkacağı, hatta gerçekten piyasaya sürülüp sürülmeyeceği belli değil. Apple, daha önce de 2020'nin haziran ayında benzer bir özellik için patent başvurusunda bulunmuş, ancak böyle bir özellik hiçbir zaman hayata geçirilmemişti. Bu arada yeni nesil bir Apple Pencil'ın 2018'de hayata geçirildiğini de hatırlatmak gerek. Yani yeni bir Apple Pencil'ın zamanı gerçekten gelmiş olabilir.

Apple'ın bu patent başvurusunda sunduğu özellikler aslında yeni bir şey değil. 2014 yılında piyasaya sürülen Scribble kalemi, renkleri hem gerçek mürekkeple hem de dijital renk örnekleri ile tarayıp yeniden üretebiliyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.