Yerli proptech girişimi Fizbot, 500 bin dolar yatırım aldı

Fizbot tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, köprü yatırım turunda 500 bin dolar yatırım aldı. 500 bin dolarlık yatırım turunun LEAP Investment liderliğinde gerçekleştiğini de paylaşalım.
Yerli proptech girişimi Fizbot, 500 bin dolar yatırım aldı

Gayrimenkul sektöründe Fizbot markası ile yapay zeka destekli çözümler üreten Makswin'in 8 milyon TL yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Gayrimenkul teknolojileri özelinde yazılım geliştiren yerli PropTech girişimi Fizbot, aradan geçen 1 yılın ardından yeni bir yatırım daha aldığını duyurdu.

Fizbot tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, köprü yatırım turunda 500 bin dolar yatırım aldı. 500 bin dolarlık yatırım turunun LEAP Investment liderliğinde gerçekleştiğini de paylaşalım. Yatırım turuna, LEAP Investment haricinde ise melek yatırımcılar Burak Dayıoğlu ve Murat Tora da katıldı.

3 ülkede 7 binden fazla müşteriye ulaşarak, gayrimenkul ofislerine ve danışmanlarına özel performans platformuyla hizmet sağlayan Fizbot, aldığı 500 bin dolarlık yatırımı Türkiye'de ve Avrupa'da saha operasyonlarını güçlendirmek için kullanacak.

2017 yılında Emre Kaya, Kerem Can Kaya ve Can Kansu tarafından kurulan Fizbot, 2022 yılında başladığı Avrupa operasyonunda 2 bin 500'ün üzerinde ücretli üyeye de ulaştı.

Gerçekleşen yatırım ile ilgili açıklamalarda bulunan LEAP Investment CEO'su İmran Gürakan, söz konusu yatırımın 2021 yılında kurulan LEAP Investment'ın ilk follow-on yatırımı olduğunu vurguladı. Fizbot'un Türkiye'de ve globalde yakaladığı başarıyla onları her daim heyecanlandırdığını da belirten Gürakan, bridge round ile de özellikle Avrupa'da büyümesinin ve diğer pazarlara açılmasının daha hızlı olacağına inandıklarını da paylaştı.

Türkiye pazarında yakaladıkları başarının bir rastlantı olmadığını altı aydan kısa bir sürede Portekiz'de ve Romanya'da bulunan en büyük gayrimenkul ofisleriyle çalışmaya başlayarak ve 2 bin 500'den fazla müşteri edinerek kanıtladıklarını belirten Fizbot kurucu ortağı Emre Kaya, Avrupa açılımıyla son bir yıl içinde yüzde 500'ü aşkın ciro büyümesi elde ederken, küresel müşteri ağları sayesinde birçok farklı coğrafya ile satış ve yeni pazar yatırımları için çalışmalara başladıklarını da aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.