Gayrimenkul sektöründe Fizbot markası ile yapay zeka destekli çözümler üreten Makswin, 8 milyon TL yatırım aldı

Fizbot markası ile faaliyet gösteren Makswin, Q Angels, LEAP Investment ve melek yatırımcılardan 8 milyon TL yatırım aldı. Şirket, makine öğrenmesi ve yapay zekayı kullanarak gayrimenkul sektörüne özel ürünler üretiyor.
Gayrimenkul sektöründe Fizbot markası ile yapay zeka destekli çözümler üreten Makswin, 8 milyon TL yatırım aldı

Koç Holding şirketler grubu ve Koç Holding şirketler grubu dışından oluşan bir danışma kuruluna sahip Q Angels ile erken aşama teknoloji girişimlerine akıllı sermaye sunan LEAP Investment ve melek yatırımcılar, gayrimenkul sektörüne özel ürünler sunan Makswin'e 8 milyon TL yatırım yaptı. Makswin, Fizbot markası ile faaliyet gösteriyor.

Q Angels yatırımcıları arasında Q Angels kurucu üyelerinden Ayşe İnal, Kenan Yılmaz, Nesim Mizrahitokatlı ve Emre Yılmaz yer aldı. Q Angels ve LEAP Investment'ın yanı sıra, melek yatırıcımlar Burak Dayıoğlu ve Murat Tora da Makswin'e yatırım yapan isimler olarak karşımıza çıkıyor.

Emre Kaya, Can Atuf Kansu ve Kerem Can Kaya tarafından 2017 yılında kurulan Makswin, Türkiye'de ve Amerika'da bulunan şirketleri aracılığıyla gayrimenkul sektörüne özel ürünler üretiyor. Makine öğrenmesi ve yapay zekaya dayalı uygulamaları sayesinde Makswin, emlak ofisleri, gayrimenkul danışmanları, banka ve sigorta şirketleri gibi kurumsal yapılara gelişmiş veri çözümleri sağlıyor. Türkiye, Portekiz, İspanya ve İtalya pazarında faaliyet gösteren Makswin, 2022 yılında Avrupa pazarında yaptığı çalışmaları büyüterek Almanya ve Fransa pazarlarına da açılmayı planlıyor.

Makswin yatırımı hakkında açıklama yapan Q Angels Kurucu Başkanı Ayşe İnal, Ekim 2021'de kurulan Q Angels'ın ilk yatırımını gerçekleştirmiş olmasından dolayı çok mutlu olduklarını; 2022'de en az 6 yatırım yaparak başarılı girişimleri desteklemeyi hedeflediklerini söylüyor.

2021 yılında kurulan LEAP Investment'ın ilk yatırımı olduğunu vurgulayan LEAP Investment CEO'su İmran Gürakan ise Makswin'in aldığı bu yatırımla birlikte halihazırda sürdürdüğü başarısını daha hızlı ve dinamik bir şekilde artırarak globalde ölçeklendireceğine inandıklarını dile getiriyor. Gürakan, yatırımlara devam edeceklerinin de altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.