Shippn, APY Ventures liderliğinde 6,7 milyon TL yatırım aldı

Shippn tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, pre-seri A yatırım turunda 6,7 milyon TL yatırım aldı. Shippn'in 6,7 milyon TL'lik yatırım turu, APY Ventures liderliğinde gerçekleşti.
Shippn, APY Ventures liderliğinde 6,7 milyon TL yatırım aldı

Kullanıcılarının dünyanın her yerinden alışveriş yapabilmesini sağlayan, cross-border alanında faaliyet gösteren bir girişim olarak karşımıza çıkan Shippn'i ilk olarak 2017 yılında sizlere aktarmıştık. Bugün edindiğimiz bilgilere göre Shippn, yeni bir yatırım aldı.

Shippn tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, pre-seri A yatırım turunda 6,7 milyon TL yatırım aldı. Shippn'in 6,7 milyon TL'lik yatırım turu, APY Ventures liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, APY Ventures haricinde ise Aktif Ventures Mindvest Fonu ve Lima Next Ventures da katıldı.

Seyfettin Ersen Erol, Levent İlhaner ve Enes Güren tarafından kurulan Shippn, kullanıcılarının dünyanın farklı noktalarından alışveriş yapabilmelerine odaklanıyor.

Shippn, lokal adreslerini kullandırmak üzere sisteme kaydolmuş olan Host olarak adlandırılan kullanıcıların sistemden kazanç elde etmelerine olanak sağlarken aynı zamanda diğer kullanıcılarının da bu adresleri kullanarak dünyanın her yerinden kendi adreslerine sipariş verir gibi alışveriş yapabilmesini imkan veriyor.

Shippn üzerinden yapılan alışverişler 1-5 iş günü içinde kullanıcılara teslim ediliyor. Shippn'in toplamda 28 ülkede Hostlara sahip olduğunu da ekleyelim. Kısa sürede yüzde 500 üzerinde bir büyüme oranı yakaladıklarını belirten Shippn CEO’su Duhan İçöz, toplamda 28 ülkede bulunan Host'larının aracılığı ile 60’dan fazla ülkede bulunan kullanıcılarına hizmet verdiklerini de aktardı.

Bu yatırım turu ile hem sistemlerini ölçeklendirme anlamında çok önemli adımlar atmayı hem de ciro anlamında Shippn’i çok farklı bir konuma getirerek küresel ekosistemde de isimlerini duyuracakları bir seri A yatırım turuna çıkmayı hedeflediklerini de aktaran İçöz, bu yatırımın oluşturdukları komüniteyi geliştirme fırsatını onlara tanıdığını da belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.