Podcast yapım şirketi Podbee Media, 3.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Mevcut yatırımcılar Fırat İşbecer ve Kerem Tokcan’ın da dahil olduğu tura yeni katılan isimler, Faruk Eczacıbaşı, Rauf Cem Erkli ve 9726 Aero LLC firmasının kurucuları Birtan Çetinöz ile Günay Güleç oldu.
Podcast yapım şirketi Podbee Media, 3.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı

Podbee Media, köprü yatırım turunu 3.5 milyon dolar değerleme ile kapattı. Mevcut yatırımcılar Fırat İşbecer ve Kerem Tokcan’ın da dahil olduğu tura yeni katılan isimler ise Faruk Eczacıbaşı, Rauf Cem Erkli ve ABD’de farklı dikeylerde yatırım yapma amacıyla kurulan 9726 Aero LLC firmasının kurucuları Birtan Çetinöz ile Günay Güleç oldu. Podbee Media, geçtiğimiz nisan ayında da 20 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını almıştı. 

Fularsız Entellik, Barış Özcan ile 111Hz, Trend Topic, Dilozof ile Dünyaya Fırlatıldık, Kayıp Eşya Bürosu gibi podcast içeriklerinin yaratıcısı Podbee Media, Candost Bayraktar, Tülin Özen ve Tansu Biçer tarafından 2020'de kuruldu. 

Podbee Media Kurucusu Candost Bayraktar, 2022'nin Podbee Media için oldukça başarılı bir sene olduğunu, dinlenme rakamlarını 2021'e göre 3 katın üzerinde arttırırken, cirolarını da 4 katına çıkardıklarını söyledi. Tekil dinleyici sayısında da 2 kat artış gördüklerini söyleyen Bayraktar, 2023'te ağlarına yeni şovlar ekleyerek, dinleyicilerini şaşırtmaya, her dakikasına bağlı kalacakları içeriklerle zamanlarına değer katmaya devam edeceklerini söyledi. Ayrıca yeni pazarlara açılmanın fizibilite çalışmalarını da başlatacaklarını dile getirdi.

Podbee Media’nın yeni yatırımcılarından Faruk Eczacıbaşı ise podcast’lerin zamanımızı iyi kullanmamız için değeri yükselen çok değerli bir araç olduğunu; kendilerinin de Podbee ile bu aracı ulaşabileceği en güzel noktalara getirebilmek için birlikte çalışacaklarını söyledi. Bunun yanında bu medya içerisinde bir yaratıcı olarak da yer alacağını belirten Faruk Eczacıbaşı, Ceren Zeytinoğlu ile hazırladıkları "Daha Yeni Başlıyor" podcast'in de tüm podcast platformlarında yayında olduğunun altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.