Paycell, yurt dışı hisse senedi işlemleri özelliğini kullanıma sundu

Turkcell'in ödeme teknolojilerine odaklanan şirketi Paycell, kullanım sunduğu yurt dışı hisse senedi işlemleri özelliği ile birlikte global şirketlere yatırım yapabilmenizi sağlayacak.
Paycell, yurt dışı hisse senedi işlemleri özelliğini kullanıma sundu

Global şirketlere hisse satın alarak yatırım yapmanızı sağlayan pek çok yeni çözümü geçtiğimiz dönemlerde sizlere aktarmıştık. Bu çözümler arasında katılan Turkcell'in ödeme teknolojilerine odaklanan şirketi Paycell, kullanım sunduğu yurt dışı hisse senedi işlemleri özelliği ile birlikte global şirketlere yatırım yapabilmenizi sağlayacak.

Paycell uygulamasına giriş yaptığınızda Hızlı İşlemler kısmının ilk sırasında "Yatırım İşlemleri" seçeneği karşımıza çıkıyor. Yatırım İşlemleri seçeneğine giriş yaptığımızda ise hem portföyümüzü hem de yatırım yapabileceğimiz iki farklı alan seçeneğini görüyoruz.

Yatırım seçeneği olarak sunulan seçenekler ise global şirketlere yatırım yapabilmenizi sağlayan "Yurt Dışı Hisse Senedi İşlemleri" ve altın - gümüş - platin yatırımı yapabilmenize odaklanan "Emtia İşlemleri". Yurt dışı hisse senedi işlemleri kısmına giriş yaptığınızda ise hisse arama, takip listesi ve popüler hisseler karşınıza çıkıyor. 

Platformda yer alan NASDAQ ve NYSE borsalarındaki hisseleri hem isimlerine göre hem de sektörlerine göre arayabildiğinizi de ekleyelim. Yurt dışı hisse senedi işlemlerini yapabilmek için ise önce bir şifre oluşturmanız ve sonrasında ise üyelik işlemleriniz tamamlamanız gerekiyor.

Üyelik işlemleri içinde ise kişisel bilgiler, adres bilgileri, çalışma bilgileri, yatırımcı bilgileri ve kimlik doğrulama gibi alanlar yer alıyor. Üyelik işlemlerinizi tamamladıktan sonra ise yurt dışındaki şirketlerin hisselerini satın alarak yatırım yapabiliyorsunuz.

Yatırım yapabilmek için Paycell hesabınızdan yatırım hesabınıza bakiye aktarmanız da gerekiyor. Paycell'in hisse senedi alım satım işlemleri için Colendi Menkul Değerler ile iş birliğine gittiğini de paylaşalım. Tıpkı diğer çözümlerde de olduğu gibi parçalı hisse alım özelliği de sunan Paycell, 10 TL'den başlayan tutarlarla hisse almanıza olanak sağlıyor.

Yurt dışı hisse senedi işlemleri için herhangi bir operatör şartı aranmadığını da ekleyelim. Kısacası Turkcell müşterisi olmayan Paycell kullanıcıları da bu özelliği kullanabiliyor. Son olarak Paycell uygulaması içinde yer alan bilgilere göre yıl sonuna kadar yapılacak olan tüm işlemlerin ücretsiz olduğunu da belirtelim. Dilerseniz Paycell uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.