Solana'daki gözde NFT projeleri DeGods ve y00ts, Solana'yı bırakıyor

DeGods 2023'ün ilk çeyreğinde Ethereum köprü uygulamasını yayınlayacağını duyurdu. y00ts ise gelecek yılın ilk aylarında Polygon'a geçiş yapacak.
Solana'daki gözde NFT projeleri DeGods ve y00ts, Solana'yı bırakıyor

Solana'da zirvede yer alan iki NFT projesi DeGods ve y00ts, 2023 yılında Solana blockchain'ini bırakacağını açıkladı. DeGods Twitter hesabından yaptığı bir açıklama ile 2023'ün ilk çeyreğinde Ethereum köprü uygulamasını yayınlayacağını duyurdu. Şirket, köprünün bir hedef olmadığını, Ethereum'a varabilmek için bir araç olduğunu da vurguladı. 

DeGods'ın kardeş projesi y00ts ise gelecek yılın ilk aylarında Polygon'a geçiş yapacak. DeGods'ın Ethereum'a geçişiyle, DUST token da söz konusu blockchain'e geçiş yapmış olacak. 

DeGods proje lideri ve y00ts'un yaratıcısı Rohun Vora, istedikleri oranda büyümek, büyümeyi sürdürmek için yapmaları gereken şeyin Ethereum'a geçmek olduğunu vurguladı. 

Polygon Studios CEO'su Ryan Wyatt ise 2022'nin başında yaratıcı ekonominin ilgisinin ağırlıklı olarak Ethereum ve Solana üzerinde olduğunu fark ettiklerini dile getiriyor. Wyatt, bunun üzerine trendin aksi yöne hareket ederek, büyük markalar, DeFi platformları ve oyun şirketleri ile çalışmaya başladıklarını ifade ediyor. 

Bu noktada Polygon'ın Starbucks ve Disney ile çalıştığını, Prada ve Adidas ile bir NFT projesi yayınladığını hatırlatmakta fayda var. Görünen o ki; Polygon, benimsediği bu stratejinin meyvelerini toplamaya başladı. Ethereum ise özellikle birleşme (merge) sonrasında hızlı ölçeklenmek isteyenlerin adresi haline gelmeye başladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.