Spotify, sağlık verilerine dayalı çalma listeleri için HealthKit ile iş birliği yapıyor

Spotify'ın iOS uygulamasını HealthKit'e entegre edecek yeni bir özellik üzerinde çalıştığı bildirildi. Bu iş birliği ile kullanıcılar sağlık verilerine dayalı egzersiz çalma listelerine sahip olabilecek.
Spotify, sağlık verilerine dayalı çalma listeleri için HealthKit ile iş birliği yapıyor

Dijital dünyanın spor entegrasyonlarına bir örnek olarak Netflix, Nike Training Club derslerini yayınlamaya başladığı haberini gün içinde sizlere aktarmıştık. Netflix tarafından aktarılan bilgilere göre Nike Training Club dersleri 30 Aralık tarihinde Netflix platformuna eklenecek.

Şimdi, spor odaklı bir haber de Spotify'dan geldi. Buna göre Spotify'ın iOS uygulamasını HealthKit'e entegre edecek yeni bir özellik üzerinde çalıştığı bildirildi. Bu iş birliği ile kullanıcılar sağlık verilerine dayalı egzersiz çalma listelerine sahip olabilecek.

HealthKit, üçüncü taraf uygulamaların Apple'ın Sağlık uygulamasındaki verilere erişmesine izin veren bir iOS API'ı. Chris Messina tarafından Twitter'da paylaşılanlara göre Spotify'ın uygulamasında bulunan kod, HealthKit desteğinin yakında geleceğine işaret ediyor. Bu entegrasyon, Spotify'ın, kullanıcının her gün ne kadar egzersiz yaptığı, yaktığı kaloriler ve daha fazlası gibi bilgilere erişmesine olanak tanımasına yardımcı olacak.

9to5Mac'e göre HealthKit API kullanan her uygulama, kullanıcılara Sağlık uygulaması verilerini paylaşmak isteyip istemediklerini sormak zorunda. Bu da kullanıcılar verilerini uygulamayla paylaşmak istemezse Spotify'ın bu tür verileri toplayamayacağı anlamına geliyor. Ancak diyelim ki kullanıcı tüm verilerini Spotify ile paylaşmayı seçti, işte o zamanda şirketin bu verileri tam olarak nasıl kullanacağı şu an için belirsiz. 

Tüm bunların yanı sıra Chris Messina, iOS için Spotify uygulamasına yapılan son güncellemenin ücretli abonelikleri yönetmek için yeni bir sayfaya sahip olduğunu da belirtti. Şirket, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Spotify, kasım ayında da Apple Watch uygulamasını güncellemişti. Hatırlatmak gerekirse yeni güncellemeler, kullanıcıların bir şarkıyı beğenmek için kaydırmasına olanak tanıyor. Güncellenmiş Apple Watch kullanımı için kişilerin Spotify'ın iOS uygulamasının en son sürümüne sahip olması gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.