Evde alerji testi üreten Nectar 16,5 milyon dolar yatırım aldı

Nectar, bir maddenin vücut tarafından zararlı olarak algılanması durumunda, bağışıklık sistemi tarafından verilen tepki olarak tanımlanan 38 madde için alerjen test kiti üretiyor.
Evde alerji testi üreten Nectar 16,5 milyon dolar yatırım aldı

Evde alerji testi üreten Nectar 16,5 milyon dolar yatırım aldı. ABD merkezli şirketin 16 milyon dolarlık A Serisi yatırım turu Harmony Partners liderliğinde yapıldı. Şirketin yatırım turuna Juxtapose ve Obvious Ventures katıldı. Nectar'ın toplam yatırım miktarı 24 milyon dolar oldu. Şirket, yeni gelen yatırımı ülke çapındaki büyümesini desteklemek, klinik deneyleri finanse etmek için kullanacak. 

Geçen Haziran ayında lansmanı yapılan şirket, Kenneth Chahine tarafından kuruldu. Bir maddenin vücut tarafından zararlı olarak algılanması durumunda, bağışıklık sistemi tarafından verilen tepki olarak tanımlanan 38 madde için alerjen test kiti üretiyor. Alerji sağlık sağlık hizmeti platformu Nectar ile kullanıcılar doktorla doğrudan bağlantı kurabiliyor. 

ABD'de 120 milyon kişinin alerjik reaksiyon yaşadığı biliniyor. Dünya genelinde 450 milyar dolarlık piyasayada yer almak isteyen şirketlerin başında Amazon da var. Şirketin Youtube kanalından sızdırılan videoya göre Amazon, yeni bir sağlık hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Videoda alerji ve akne gibi "yaygın durumlar" için tedavi sunan çevrimiçi bakım programı Amazon Clinic ile ilgili detaylar yayınlandı. Video kullanıcıları şu anda yayında olmayan Amazon Clinic'e yönlendirdi. Bununla ilgili Amazon tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

Yayınlanan videoya göre kullanıcılar hastalıkları ve belirtileri hakkında anket doldurabilecek. Bu anketi bir doktor gözden geçirecek. Gerektiğinde teşhis koyacak ya da reçete yazabilecek. Amazon bu alana yönelmeyi planladığını temel sağlık hizmetleri üzerine odaklanan ve abonelik tabanlı çalışan One Medical'i 3,9 milyar dolara satın almasıyla göstermişti. Bu yatırım telesağlık konusunda alanını genişletmek isteyen Amazon'un Covid-19 salgınından sonra sağlık alanına yaptığı en büyük yatırım olarak nitelendirilmişti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.