Finans superapp'i Toss, 405 milyon dolar yatırım aldı

Finans superapp'i Toss'u işleten Güney Kore merkezli Viva Republica, Tonic Private Equity'nin liderliği üstlendiği Seri G turda 405 milyon dolar yatırım aldı.
Finans superapp'i Toss, 405 milyon dolar yatırım aldı

Finans superapp'i Toss'u işleten Güney Kore merkezli Viva Republica, Seri G turda 405 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin değerlemesi ise 9,1 trilyon won'a, yani yaklaşık 7 milyar dolara ulaştı. Tonic Private Equity'nin liderliği üstlendiği yatırım turuna Korea Development Bank (KDB), Altos Ventures, Goodwater Capital, Greyhound Capital, Aspex Management, Bond Capital, DUMAC ve Korea Investment & Securities katıldı.

2011 yılında Seunggun Lee tarafından hayata geçirilen Toss, fintech girişimi Viva Republica tarafından işletilen Güney Kore merkezli bir mobil finansal hizmet platformu. Uygulaması, eşler arası para transferleri sunuyor, kredi puanlarını ve banka hesaplarını yönetiyor. Toss'un sunduğu hizmetler arasında kredi ve sigorta planlarına erişim, bölünmüş fatura seçenekleri, QR ödeme ve kullanıcıların finanslarını yönetmelerini sağlayan diğer benzer hizmetler de yer alıyor. Bir superapp olan Toss, Toss Bank, Toss Securities, Toss Payments ve Toss Insurance gibi hizmetler sunuyor. 

Yeni yatırım, Toss'un, Robinhood benzeri perakende yatırım uygulaması Toss Securities için büyümesini hızlandırmasına yardımcı olacak. Seri G ile aynı zamanda, bireyler ve yerel satıcılar için dijital borç verme ve online ödeme hizmeti de dahil olmak üzere diğer ürünlere yatırım yapılacak.

Toss'un challenger bank uygulaması Toss Bank'ın kayıtlı kullanıcı sayısı, Aralık 2021'deki lansmanından bu yana 1,1 milyondan beş kat artarak 5 milyona ulaştı. Viva Republica, bu yılın ağustos ayı itibarıyla Toss'un 24 milyon kayıtlı kullanıcısı olduğunu açıklamıştı. 

Şirketten paylaşılan bilgilere göre Toss Securities, Toss Payments ve Toss Insurance ile Viva Republica'nın bu yıl yaklaşık 1 trilyon won, yaklaşık 767 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.