Tarımsal kaynaklı karbonun giderilmesine yardımcı olan Eion, 12 milyon dolar yatırım aldı

Ödeme devlerinden Stripe tarafından da desteklenen Eion, 12 milyon dolarlık Seri A yatırım turunu kapattığını duyurdu. Tur, Sibelco'nun katılımıyla AgFunder ve Ridgeline tarafından ortaklaşa yönetildi.
Tarımsal kaynaklı karbonun giderilmesine yardımcı olan Eion, 12 milyon dolar yatırım aldı

Tarım faaliyetleri, her ne kadar gerekli olsa da ortadan kaldırılması zor karbon üretimlerinin de nedeni olabiliyor. Bu karbonu azaltmak için atmosferden karbondioksiti doğal olarak emen minerallerin ezilip, süreci hızlandırmak için topraklara yayıldığı gelişmiş kaya ayrışması yöntemi kullanılıyor. Bu minerallerden bazılarının çiftçiler için de faydalı olduğu görülüyor.

Bu kapsamda faaliyet gösteren Eion adlı girişim, karbon giderme için bilimsel olarak kanıtlanmış, kalıcı, uygun maliyetli, ölçeklenebilir ve doğaya dayalı bir hizmet veriyor. Girişim, çiftçilere karbonu yakalamaları ve kalıcı olarak gidermeleri için basit bir yol sunan bir karbon giderme teknolojisine sahip. Ortam havasındaki karbondioksiti emmek için toz haline getirilmiş mineraller kullanan Eion'un CarbonLock teknolojisi, tarım arazilerine uygulanabiliyor; ABD tarımı ve çiftçileri için iklim açısından akıllı bir çözüm sunuyor.

Ödeme devlerinden Stripe tarafından da desteklenen Eion, şimdi 12 milyon dolarlık Seri A yatırım turunu kapattığını duyurdu. Tur, stratejik iklim, tarım teknolojisi, finans ve etki yatırımcılarından oluşan geniş bir ekibin yanı sıra maden tedarikçisi Sibelco'nun katılımıyla AgFunder ve Ridgeline tarafından ortaklaşa yönetildi. Seri A tura mevcut yatırımcılar Carbon Removal Partners, Mercator Partners, Orion, Overture, SLVC ve Trailhead Capital da katıldı.

Alınan yatırım, Eion'un dağıtım ortaklıklarını geliştirmeye devam etmesini ve tarımsal topraklarda gelişmiş kaya ayrışması yoluyla atmosferik karbondioksiti kalıcı ve doğrulanabilir bir şekilde ortadan kaldıran doğa temelli bir toprak değişikliği olan patentli CarbonLock'un kullanılabilirliğini genişletmesini sağlayacak. Yatırım aynı zamanda finans, ticaret ve bilim ekiplerini oluşturmak için de kullanılacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.